„S rekonstrukcí Pfannschmidtovy vily a Centra pro cestovní ruch a partnerství přibyly prostory, které je nutné uklízet. Městský úřad přijal pět pracovnic, které uklízejí všechny budovy úřadu včetně těchto nových objektů," sdělil starosta města Milan Dian. Od této změny si radnice slibuje nemalou úsporu nákladů. Nákup těchto služeb se v minulosti pohyboval okolo 1,2 milionu korun ročně. Předpokládaná úspora se bude, dle prvních odhadů, pohybovat od 300 do 400 tisíc korun. Skutečné náklady budou ovšem známy až zhruba po roce provozu.

Některé služby nicméně musí město stále zajišťovat u odborných firem, například mytí oken a voskování marmolea jsou natolik specifické činnosti, že je pracovnice města nemohou provádět. Mytí oken se provádí dvakrát ročně a voskování podlah třikrát za rok. Firma Putzteufel.cz, s.r.o., úklidový servis, která zvítězila ve výběrovém řízení, nabídla cenu 170 tisíc korun bez DPH.

Úklid je prováděn v budovách městského úřadu (stará a nová budova), budově stavebního úřadu, Centru pro cestovní ruch a partnerství (stará radnice) a ve Pfannschmidtově vile (knihovna).