Vedení města přiznalo, že dosud nemá zpracovanou projektovou dokumentaci a nevybralo ani firmu, která nutné opravy provede. Areál přitom plánuje otevřít už v polovině června.

Na termín zprovoznění se na jednání ptal obyvatel Lovosic Jan Hron. Vedoucí odboru majetku a investic městského úřadu Ondřej Rondoš ho ujistil, že záměrem města zůstává areál veřejnosti zpřístupnit už 15. června. Současně připomněl, že je koupaliště nyní v bídném stavu. „Tři roky leželo ladem, což se na něm podepsalo," uvedl.

Opoziční zastupitel za ODS Jan Jakub se vedení města následně dotazoval, zda k rekonstrukci koupaliště už existuje projektová dokumentace, na kterou by se zastupitelé mohli přijít podívat. „Duben máme v pátek a dosud nevím ani o žádném transparentním výběrovém řízení, které by se přes systém E-ZAK uskutečnilo," řekl ve čtvrtek.

Lovosický starosta Milan Dian (ANO) odpověděl, že kompletní projekt mají od pověřené projekční kanceláře převzít v mašličkách ve čtvrtek 7. dubna. Teprve poté bude výběrové řízení vypsáno.

„Je zpracován harmonogram prací včetně krizových cest. Při rekonstrukci samozřejmě bude nutné dodržet nějaké technologické postupy, budeme se ale snažit venkovní koupaliště v červnu otevřít," uzavřel diskuzi.

Areál nedaleko řeky Labe je zavřený od roku 2013, kdy ho společně s dalšími sportovišti ve městě poničila povodeň. Jeho rekonstrukce má stát zhruba 7 milionů korun.