Při této příležitosti zastupitelé obce se členy komisí ve spolupráci se SDH a Spolkem žen Dagmar chystají výpravu místních dětí na prázdniny a rodin na dovolenou.

Návštěvníky čeká v sousedství obecního úřadu a na návsi pestrý celodenní program, na jehož uspořádání přispěl místní organizaci SDH v rámci tematického zadání podpory spolků na poli požární ochrany Ústecký kraj. Mezi hosty bude hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a představitelé německých obcí.

Už v 8 hodiny zahájí muži nohejbalový turnaj, jehož ukončení se předpokládá ve 14 hodin. Od 10 hodin zasednou děti na břeh velkého rybníka při soutěži v chytání ryb, po hodině lovení a před obědem se pak můžou pobavit v hasičské pěně, kterou vytvoří hosté ze SDH Terezín.

Odpolední program začíná ve 13 hodin představením loutkové pohádky v podání Sváťova dividla. Po jejím zhlédnutí ve 14 hodin se děti aktivně zapojí do soutěže nazvané Pohádková říše aneb Jak cestovat pohádkou.

Mezi 17. a 18. hodinou připraví kynologové ukázku výcviku psů. Od 18.30 hodin si všichni zadovádí při diskotéce a po hodině zabaví u soutěže, která je otevřena všem věkovým kategoriím. Slavnost zakončí ve 20 hodin taneční zábava pod širým nebem a živou hudbou.

Program:

8 - 14 hodin: Nohejbalové utkání mužů

10 - 11 hodin: Chytání ryb na velkém rybníku děti

11 - 12 hodin: Terezínská hasičská pěna

13 - 14 hodin: Loutkové „Sváťovo dividlo"

14 - 17 hodin: Pohádková říše aneb Jak cestovat pohádkou

17 - 18 hodin: Ukázka výcviku psů

18.30 - 19 hodin: Diskotéka

19 - 19.30 hodin: Soutěže nejen pro malé

od 20 hodin: Taneční zábava pod širákem s živou hudbou