Vedení litoměřické radnice chce systematicky zlepšovat podmínky vedoucí k rozvoji podnikání. „K tomu však potřebujeme znát názory a potřeby podnikatelů, abychom na ně mohli reagovat," upozornil starosta Ladislav Chlupáč. Navíc v současné době jsou otevírány nové operační programy.

S jejich využitím a za předpokladu spolupráce s podnikatelským sektorem je šance realizovat v Litoměřicích řadu dalších, pro město prospěšných projektů.

V průběhu fóra představí vedení města Strategický plán rozvoje města a konkrétní projekty připravené k realizaci, na nichž by mohli podnikatelé s městem spolupracovat. Zároveň jim bude nabídnuta možnost zapojit se do jejich řešení.

Diskusního fóra se zúčastní nejen vedení radnice, radní a zastupitelé, ale i vedoucí pracovníci městského úřadu, včetně vedoucích živnostenského, stavebního úřadu nebo oddělení památkové péče. „Diskuse bude moderovaná a její závěry ověří anketa, která proběhne na stránkách města v následujících dnech," upozornila Veronika Šturalová, vedoucí Oddělení projektů a strategií Městského úřadu v Litoměřicích.

Eva Břeňová