Za dlouhodobě kvalitní práci odváděnou nejen ve prospěch podniku, ale i města, poděkoval na radnici starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč řediteli firmy Pavla Šumerovi.

„Dosáhli jste obrovských úspěchů se svými výrobky, úspěšně se rozvíjíte v oblasti vědy a výzkumu a zároveň se chováte odpovědně nejen ke svým zaměstnancům, ale i k městu, v němž podnikáte. A za to vám děkuji," přivítal na radnici starosta Chlupáč představitele jedné z nejúspěšnějších firem nejen v regionu, ale v celé ČR.

Soutěž Podnikáme odpovědně pořádá Rada kvality ČR ve spolupráci s Asociací společenské odpovědnosti. Hodnotí, jak firmy přistupují k zaměstnancům, životnímu prostředí a podpoře regionu. Z celé republiky se soutěže účastnilo několik desítek firem.
Pro firmu HENNLICH nešlo v loňském roce o první ocenění.

V červnu firma obdržela titul Gentlemanská firma, kterou historicky poprvé udělilo sdružení CZECH TOP 100. Projekt HENNLICH přeje rodině zaměřený na slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců firmy se pak loni zařadil mezi pět nejlepších personálních projektů v Česku. Firma je také z předchozích let držitelem titulů Firma Ústeckého kraje a Odpovědná firma Ústeckého kraje.

Setkání starosty a podnikatele směřovalo i k možnostem spolupráce mezi městem a firmou, která se zabývá obnovitelnými zdroji energie, jichž je právě město Litoměřice velkým propagátorem. Pavel Šumera ocenil způsob komunikace s městem i jím dosažené výsledky. Diskutovali také o rezervách, které podnikatel spatřuje například v chybějící síti cyklotras.

„I naši zaměstnanci by cyklotrasu vedoucí z centra podél železniční trati směrem k naší firmě uvítali," uvedl jeden z možných námětů ředitel firmy, která má 250 zaměstnanců a v březnu bude slavit 25 let od svého založení.