Během týdne se tu objevilo několik stánků hlavně se sortimentem, jenž by měl naše domácnosti vyzdobit a připomenout tak blížící se svátky konce roku. Od čtvrtka 17. prosince do 22. prosince zde budou probíhat tradiční Vánoční trhy.

Včera se střed rynku začal postupně zaplňovat stánky, celkem by jich mělo být 35. V jejich prostorách naleznou útočiště prodejci ze všech koutů republiky, jež nabídnou návštěvníkům zboží s vánoční a zimní tematikou. Zázemí pro ně a pro účinkující připravili pracovníci společnosti Výstavy spol. s r. o., která je pořadatelem této oblíbené akce.

„Snažíme se přilákat do Litoměřic to nejžádanější zboží. To však není tím nejdůležitějším cílem, chceme totiž hlavně navodit v centru města předvánoční atmosféru, s romantikou Vánoc a zimy a umožnit tak lidem všech věkových kategorií zastavit se a v klidu se zaposlouchat do programu, občerstvit se čajem, svařeným vínem nebo různými dobrotami a také v klidu si koupit nějakou maličkost. Věřím, že naše snažení přinese kýžený výsledek a letošní program se bude opět líbit,“ uvedla manažerka trhů Marie Jindřichová.

Čtvrteční zahájení trhů a následně každý další den se ponese v tradičním duchu představení dětí z místních mateřských škol s koledami, písničkami a scénkami. Ty budou celé první dopoledne soutěžit v originálním zdobení vánočních stromků. Odpolední program odstartuje skupina mažoretek a koncert Podřipského žesťového kvintetu, následuje pořad Zdeňka Vrby s Ivou Hajnovou, vystoupení folkové skupiny Bedňáci a program v 18 hodin uzavře Dixi Band.