Navíc během pátku a soboty bude omezené i parkování hned na třech místech v centru města. Parkoviště u soudu v ulici Na Valech, U Hvězdárny a za domem kultury budou vyhrazena pro účastníky Vinařských Litoměřic. Ostatní řidiči budou muset využít například parkoviště u autobusového nádraží.

„Chtěl jsem jet v sobotu s partnerkou na Vinařské Litoměřice autem, ale raději jsem si to rozmyslel. Nechce se mi stresovat tím, že nebudu mít kde zaparkovat," říká Martin z Roudnice s tím, že na svátek vína raději dorazí autobusem. „I když moc nepiji, tak si aspoň budu moci dát s přítelkyní také víno, když nepojedu autem," říká smířeně Martin.

Opravy na silnici u Kauflandu
Další dopravní omezení: Začala druhá etapa rekonstrukce Českolipské ulice

Během neděle musí řidiči v Litoměřicích počítat i s uzavřeným Mírovým náměstím. Koná se tu totiž již 11. ročník cyklistického závodu Litoměřická dlažba. Právě na náměstí budou účastníci závodu startovat. Okruh tu pojedou také dětští závodníci. Na vyhrazených místech Mírového náměstí tak budou smět parkovat pouze účastníci nedělních závodů.

UZAVÍRKY VE MĚSTĚ NEKONČÍ

Kromě víkendových omezení a uzavírek čekají na řidiče komplikace i v dalších dnech. Kvůli rekonstrukci kanalizace už je například uzavřena část ulice Na Valech, Sovova a Palachova. K dalšímu omezení parkování a provozu dojde také v pondělí 24. dubna i v případě Komenského ulice.

„Zde bude zahájena rekonstrukce plynovodu a přípojek, která potrvá do 23. června," informoval vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Jan Jakub.

Ve stejném termínu, tedy od 24. dubna, začne kvůli přeložce plynovodu úplná uzavírka křižovatky ulic Čelakovského a Kozinova. Potrvá do 30. dubna. A změní i trasy autobusů MHD, přičemž časy odjezdů, příjezdů a místa zastávek zůstanou nezměněny. Městské autobusy pojedou po tuto dobu ulicí Sokolská a Nerudova.

Degustace vín pro Vinařské Litoměřice 2017.
15. Vinařské Litoměřice startují již v pátek