Dále se projednávalo poskytnutí dotací na činnost sportovních klubů, plánovaná rekonstrukce Palachovy ulice, schválení projektu na vybudování odborných učeben na Masarykově základní škole, nebo také majetkové záležitosti. Nově byl celý průběh jednání zaznamenáván videokamerou, následně tak bude přístupný na internetových stránkách města.

Starosta města Ladislav Chlupáč se zasedání neúčastnil, zastupitelstvo proto vedl první místostarosta Karel Krejza (ODS). Téměř ke každému bodu jednání byl připraven se vyjádřit Petr Urbánek (ANO), který jako jediný hlasoval proti schválení rozpočtu na rok 2017.

Jeho aktivita nebyla příliš po chuti Karlovi Krejzovi, který není zrovna Urbánkovým skalním fanouškem. Vyměnili si tak několik poznámek.

Schodkový rozpočet, dotace sportovním klubům i vybudování odborných učeben na Masarykově základní škole byly nakonec schváleny. Podpořit schválení dotace pro hokejový klub přišlo i několik fanoušků HC Stadion.

Zastupitelstva se jako pozorovatelé účastnili i studenti Gymnázia Josefa Jungmanna, kteří si v příštím týdnu budou simulovat svoje vlastní jednání.