Například běžecké a rozběhové dráhy pro skok daleký v základních školách Ladova a Masarykova mají nový povrch. Původní zhruba dvacet let staré povrchy již nevyhovovaly technickým a bezpečnostním požadavkům, proto s příchodem letních prázdnin došlo k jejich výměně.

Práce zahrnovaly i vybagrování původního podloží, navezení podkladových vrstev, jejich zhutnění a pokládku asfaltu, na který byl nový povrch nalepen. Pracovníci Masarykovy školy kromě toho dokončují svépomocí nové hřiště na plážový volejbal.

Stavební práce v období letních prázdnin však probíhají i v jiných školských zařízeních zřizovaných městem Litoměřice.

Nový povrch vyzkoušely i děti.Zdroj: Eva Břeňová

„Rekonstruováno je sociální zařízení pavilonu tělocvičen v ZŠ Havlíčkova. V mateřské škole Mašinka zase měníme okna a dveře. Objekt zateplujeme pouze částečně, neboť se nachází v režimu ochranného pásma městské památkové rezervace. Naopak kompletně bude zateplen Dům dětí a mládeže Rozmarýn, který je panelákového typu. V jeho případě dochází k výměně oken, dveří, zateplení střechy a obvodového pláště budovy,“ vyjmenovala Andrea Křížová, vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu.

Prázdninové investice města do školských zařízení se pohybují okolo 12 milionů korun.

Prohlídka úložiště Richard u Litoměřic.
Litoměřice na jeden den zpřístupní úložiště Richard