Žádost o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu na učebny jednomyslně schválili zastupitelé.

„V půdních prostorách objektu školy chceme vybudovat odborné učebny pro výuku informačních technologií, fyziky a chemie, dále jazykové učebny a řemeslnou dílnu, respektive výtvarný ateliér. Škola má kmenových učeben dostatek, ale ty pro odborné předměty chybějí,“ uvedl místostarosta Karel Krejza.

VYUŽIJÍ JE DĚTI I Z OSTATNÍCH ŠKOL

Odborné učebny by mohlo využívat nejen 480 žáků školy, ale i děti z ostatních základních škol, včetně zvláštní školy speciální a praktické zřizované krajem a soukromé ZŠ Lingua universal.

Projektová dokumentace je hotová a začalo řízení na vydání stavebního povolení. „Žádost o dotaci ještě doplníme dokumentací na vybudování bezbariérového přístupu a řešení vybavení učeben,“ uvedla Břeňová.

Rozhodnutí, zda odborné učebny vzniknou, padne v druhé polovině roku. Pokud město dotaci z EU získá, začnou práce příští rok v červnu.

Litoměřice byly už v minulosti se žádostmi o evropské dotace úspěšné. Jednou z největších akcí realizovaných z peněz EU byla modernizace zimního stadionu nebo oprava gotického hradu. Peníze na větší část jeho rekonstrukce pocházely z Evropské unie a město se podílelo zhruba 15 procenty z celkových 160 milionů.