Liběšicemi projde masopustní průvod. Chystá se i veselice

Liběšice - Velký masopustní průvod se chystá na soboru 18. února v Liběšicích. Maškary se sejdou ve 13 hodin u základní školy a vydají se na obecní úřad, kde starostku požádá o povolení průvodu a vydání práva. Za doprovodu živé hudby vyrazí po vesnici, kde se zastaví u všech domů a obveselí sousedy. Po obchůzce obce pak na nádvoří obecního úřadu proběhne pohřbení basy. Na závěr vypukne v sále masopustní veselice, kde nebudou chybět zabijačkové hody a hudba.

Na roudnický úřad si můžou lidé dojít i mimo jeho úřední hodiny

Roudnice nad Labem - Městský úřad vyslyšel názory občanů a podnikatelů a od 1. února rozšířil své služby. Nyní mají možnost se s příslušným úředníkem dohodnout po telefonu nebo prostřednictvím e-mailu na setkání mimo úřední hodiny a vyřídit si tak své záležitosti v době, které jim vyhovuje. Nahradil se tak výpadek v pátek, kdy je radnice uzavřena. Úřední hodiny v podřipské metropoli jsou v pondělí a ve středu od 7 do 17 hodin a v úterý a ve čtvrtek od 9 do 15 hodin.

Několik lékařů ve Štětí nebude příští týden ordinovat

Štětí - Na období od 6. do 10. února oznámilo hned několik lékařů, kteří mají ordinace ve Štětí, dovolenou. Zavřeno v tomto termínu bude mít zubař Tomáš Sedláček. Dále interní ambulance Ivany Habeltové, urologická ambulance Milana Lisce a chirurgie a rentgen Miloše Husáka. Dovolenou bude mít také ordinace Leoše a Jitky Vysoudilových. Zástup praktického lékaře zajistí Kateřina Smoleňáková. Kožní ambulance Jaroslavy Vojtíškové bude uzavřena ve dnech 8., 9. a 16. února.

Chovatelé pokračují v osvětě výstavou Děti a zvířata

Litoměřice - Výstaviště Zahrada Čech se poprvé letos otevře už za necelé dva týdny, původně připravovanou Mezinárodní zimní výstavu drobného zvířectva, která byla zrušena z důvodů veterinárních opatření k ptačí chřipce, nahradila pořádající organizace ČSCH Litoměřice Žitnice naučnou výstavou Děti a zvířata. Jak název napovídá, přehlídka ve dnech 16. až 18. února bude věnována především dětem a žákům škol. Proto je výstava doplněna o bohatý doprovodný program. Chovatelé představí návštěvníkům kromě drůbeže a ptáků prakticky všechna ostatní zvířata, která mají ve svých chovech. Výstava bude otevřena každý den od 9 do 17 hodin.

Libochovičtí úspěšně rozvíjí příhraniční spolupráci

Libochovice - Město Libochovice hodlá podat žádost o dotaci z Fondu malých projektů prostřednictvím Euroregionu Krušnohoří na dvoudenní projekt přeshraniční výměny zkušeností mezi včelaři a milovníky přírody na české a saské straně hranice. Libochovičtí tak chtějí pokračovat v úspěšně nastartované spolupráci s městem Lunzenau. Německá strana letos podá žádost o dotaci na setkání saských a českých seniorů. Libochovický pěvecký sbor Melodie už obdržel pozvání do partnerského města.

Hasiči ze Štětí vyprostili po nehodě zraněného řidiče

Štětí - Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Štětí vyjela včera dopoledne k dopravní nehodě osobního auta nedaleko Hněvic. Na místě došlo ke dvěma dopravním nehodám. Informoval o tom mluvčí hasičů Lukáš Marvan. „Jedno osobní auto leželo na boku v příkopu, nikdo nebyl zraněn. Ve druhém, které bylo již na území Středočeského kraje, byl zaklíněn zraněný řidič," popsal Marvan a doplnil, že zasahující hasiči zraněného řidiče vyprostili, poskytli mu předlékařskou pomoc a předali do péče záchranářů. „Místo události si následně převzala jednotka HZS Středočeského kraje," doplnil Marvan.