LIBOCHOVICE: Do zámecké zahrady zakázali vstup psům

Zákaz vstupu psů začal platit v celém areálu libochovického zámku. Jeho správci tak reagují na dlouhotrvající potíže s neukázněnými pejskaři, kteří chodí své psí miláčky do zámecké zahrady venčit a následně po nich neuklízejí. „Bohužel se toto nařízení nyní dotkne i té části slušných lidí," komentoval situaci kastelán zámku Ladislav Pešek. Státní zámek Libochovice je pro veřejnost o letních prázdninách otevřený denně mimo pondělí od 9 do 18 hodin. Poslední prohlídky začínají hodinu před uzavřením.

PLOSKOVICE: Ploskovický zámek bude zavřený

Od středy 5. do pátku 7. srpna bude pro veřejnost zcela uzavřen státní zámek v Ploskovicích. Důvodem je natáčení pokračování seriálu, který aktuálně běží na televizních obrazovkách, Tři mušketýři. Ploskovický zámek je v srpnu jinak otevřen od 10 do 18 hodin, přičemž poslední prohlídka začíná v 17 hodin. Od září bude návštěvní doba o hodinu kratší. Ještě na konec srpna, přesněji na sobotu 29., pracovníci a přátelé zámku chystají program na takzvanou Hradozámeckou noc. Letos se uskuteční v duchu detektivního příběhu odehrávajícího se za doby 1. republiky. Podrobnosti na webu www.zamek-ploskovice.cz.

LIBOCHOVICE: Dostanou dotaci na závlahu hřiště

Dotaci ve výši 45 880 korun schválili libochovičtí radní na svém posledním zasedání pro Fotbalový klub Libochovice. Ten chce peníze využít na automatický závlahový systém pro fotbalové hřiště. Městští radní rovněž schválili desetitisícový příspěvek pro BTT Libochovice na organizaci závodu Házmburk X offroad triathlon 2015, který se uskutečnil tento víkend.

LITOMĚŘICE: Město shání nového tajemníka

Výběrové řízení na nového tajemníka či tajemnici Městského úřadu v Litoměřicích aktuálně vyhlásil starosta města Ladislav Chlupáč. Přihlášky musejí uchazeči odevzdat do 7. září, předpokládaný nástup do práce je pak na začátku října. Jednotlivé požadavky jsou od úterý vyvěšené na úřední desce města. Dnes už bývalý tajemník litoměřického městského úřadu Karel Chovanec podal výpověď na začátku května tohoto roku. Ve funkci vydržel od 1. ledna 2011. Nahradil tehdy Petra Panaše, který na místo rezignoval.

LIBĚŠICE: Liběšická kašna se pojede tuto sobotu

Cyklorecesistická soutěž nazvaná Liběšická kašna se v letošním roce opět uskuteční na náměstí v Liběšicích, a to už tuto sobotu 8. srpna. Prezentace závodníků začne ve 13 hodin, akce naplno propukne o hodinu později, kdy odstartují děti. Poté je na programu závod mužů, závod Pleček (stará kola všeho druhu) a žen. Akci moderuje Marek Ženkl. Chybět nebude spousta atrakcí pro děti i dospělé.

ROUDNICE NAD LABEM: Na příměstském táboře mají volno

Po čtyřech turnusech příměstského tábora a jednom výjezdním, které v červenci pořádal DDM Trend, mají roudnické děti možnost prožít v kolektivu ještě jeden srpnový týden. Kulturní zařízení města připravilo od 17. do 21. srpna pro děti od 6 do 15 let příměstský tábor nazvaný Pohádková Roudnice. Účastníci budou poznávat kulturní a historické památky a hledat svou pohádkovou bytost. Pořadatelé hlásí, že ještě mají několik míst volných.

ČESKÉ KOPISTY: Pomáhat přijelo deset dobrovolníků

Do Camphillu v Českých Kopistech přijelo minulou sobotu deset dobrovolníků z Itálie, Japonska, Ruska, Taiwanu a Čech, aby na ekofarmě Svobodný statek na soutoku pomohli se sklizní postupně dozrávající zeleniny. Obyvatelům Camphillu rovněž pomůžou s přípravou dvou aktivit na 8. srpna Dne otevřených dveří od 9 hodin na statku a vernisáže výstavy zaměřené na dobrovolnictví od 18 hodin v předsálí kina Máj v Litoměřicích.

LIBOCHOVICE: Zapojit se do tvorby kalendáře Libochovic 2016 může kdokoli

Vydat na příští rok stolní kalendář se rozhodli členové kulturní komise zřízené při Městském úřadu v Libochovicích. Jeho tématem mají být Libochovice a okolí. Přispět do kalendáře se svou fotografií a stát se tak jeho spoluautorem nyní může kdokoli, kdo rád fotí. Snímky zachycující historické či přírodní památky a krajinu v okolí města ze všech ročních období je možné do konce září zasílat elektronicky na info@libochovice.cz. Fotografie musí být podle požadavků komise šířková a v minimálním rozlišení 300 dpi. Autor se jejím zasláním vzdává jakéhokoli nároku na honorář.