Litoměřicko: Nedávali přednost

Dopravní policisté v litoměřickém okrese vyjížděli o víkendu k patnácti dopravním nehodám, při kterých utrpěla jedna osoba zranění těžká a pět osob zranění lehčího charakteru. Celková škoda je odhadnuta na 416 tisíc korun. Hlavními příčinami nehod bylo nedání přednosti v jízdě, nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost. Dechové zkoušky na alkohol byly negativní. Za stejné období loňského roku evidujeme 6 nehod. Při haváriích utrpěly čtyři osoby těžká zranění a celková škoda byla vyčíslena na 210 tisíc korun. Hlavními příčinami havárií bylo nedání přednosti v jízdě, nesprávné předjíždění a nesprávný způsob jízdy. Žádný z havarujících řidičů „nenadýchal".

Lovosicko: Z Klapého do Sedlce lze přes Úpohlavy

Z důvodu opravy propustku je uzavřená silnice III. třídy v úseku dlouhém přibližně 740 metrů od „Klapské váhy" po odbočku na polní cestu před obcí Sedlec. Objízdná trasa je vedená přes Úpohlavy.

Třebenice: Strategický plán dopracují dle návrhů

Vyjádřit se k návrhu strategického plánu rozvoje Třebenic až do roku 2026 mohou lidé do 30. října. Nápady a připomínky lze směřovat na e-mail starostky. Zastupitelé je projednají v prosinci.

Lovosice: Knihovna zve na autorské čtení

Na autorské čtení Martiny Bittnerové zve 30. září od 17.30 hodin Městská knihovna v Lovosicích. Spisovatelka představí svou knihu Utajené životy slavných Češek.

Štětí: Výstava začíná férovým piknikem

Po Litoměřicích, kde získaly fairtradové akce své trvalé místo, se aktivita zaměřená na podporu odpovědné spotřeby zastaví poprvé ve Štětí. Férovým piknikem v sobotu 3. října od 13 hodin na Husově náměstí začíná v ČR Týden důstojné práce s tématem káva. Návštěvníci si můžou prohlédnout výstavu na stromech se zavěšenými dokumenty a fotografiemi z pěstování kávy v Mexiku a Guatemele. Na férovém pikniku proběhne ochutnávka kávy a dobrot z fairtradu, bio či lokálních produktů, které přivezou pořadatelé a donesou obyvatelé města, fandící fairtradu a obecně aktivitám Zdravé město. Výstava potrvá až do 10. října.