Převezmou výtah

Litoměřice - V pondělí odpoledne převezmou zástupci Litoměřic od zhotovitele nově vybudovaný výtah, který zajistí bezbariérový vstup do horních pater Knihovny K. H. Máchy v centru města. Vedení radnice jeho výstavbou reagovalo na přání veřejnosti, jež zaznělo na veřejném diskusním fóru v loňském roce.


Soutěž o nejhezčí nádraží

Ploskovice - Železniční zastávka Ploskovice je mezi deseti finalisty z celé republiky v soutěži o nejkrásnější nádraží roku 2014. Hlasovat pro něj je možné až do 10. října, a to pomocí formuláře na webu www.nejnadrazi.cz nebo SMS zaslané na číslo 736 300 202 ve tvaru NADRAZI PLOSKOVICE.


Šestý smysl uspěl s projektem

Lovosice - Občanské  sdružení Šestý smysl, které se věnuje lidem s mentálním a kombinovaným postižením, získá podporu 30 000 korun od nadace Partnerství. V rámci projektu  hodlá s dobrovolníky vysadit  ovocné stromy ve dvou centrech, které jsou otevřené jejich cílové skupině. Plody chce poté využít při pracovní rehabilitaci.

Do Jiráskových sadů s architektem

Litoměřice – První říjnový víkend bude patřit architektuře. V rámci celorepublikového festivalu se lidé mohou už čtvrtým rokem vypravit za objevováním zajímavých staveb a potenciálu veřejného prostoru v řadě měst i obcí. K programu se připojují i Litoměřice. Pro ty, kdo jsou zvědaví na novou tvář zdejšího největšího parku Jiráskovy sady, je v sobotu 4. října připravena komentovaná procházka v doprovodu architekta Zdenka Sendlera. Rekonstrukce parku podle návrhu jeho ateliéru je právě před dokončením. Vycházet se bude ve 14 hodin od kavárny Park Café. „Pro návštěvníky akce připravujeme také výstavu návrhů uměleckých prvků pro park vytvořených studenty Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Je to jeden z příkladů, jak s nadací podporujeme praktické vzdělávání vysokoškoláků tím, že je zapojujeme do našich projektů," uvádí ředitelka Nadace Proměny Jitka Přerovská. I tyto objekty naleznou v parku své místo. V rámci procházky o nich pohovoří jejich autoři Dita Krouželová a Ondřej Brom.


V Lovosicích hledají nového tajemníka

Lovosice – Lovosická radnice je po odchodu Jana Landy na Ministerstvo životního prostředí už osmý měsíce bez tajemníka. Nyní vypsala na obsazení pozice vedoucího městského úřadu výběrové řízení. Tajemníkem se může stát uchazeč ve věku nad 18 let,  bezúhonný, s plnou svéprávností a negativním lustračním osvědčením. Podmínkou je také tříletá praxe ve vedoucí pozici nebo ve výkonu samosprávy či státní správy. Přihlášky je možné na úřad podávat do 17. října.

Předají ceny

Litoměřice - Cenu Aloise Klara převezmou v Litoměřicích osobnosti, které se významnou měrou zasloužily o rozvoj sociální a zdravotní oblasti. Ceny slavnostně předá starosta Ladislav Chlupáč v pondělí 6. října v obřadní síni radnice.

Basketbalisté jsou blíž hale

Roudnice nad Labem – Roudnická Basketbalová akademie je po pondělním zasedání zastupitelstva opět o krok blíž k výstavbě víceúčelové haly, kterou hodlá postavit v sousedství ZŠ Školní na sídlišti Hracholusky. Košíkáři získali schválenou smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení práva stavby. „Díky ní nyní můžeme například zahájit územní řízení, úspěšně ho dokončit a žádat o dotace. Roudnice halu mimo zátopovou oblast potřebuje, potřebuje ho nejen naše akademie, která má zhruba 200 členů, ale i další sporty, jež každý rok těžko shánějí místo v některé školní tělocvičně," uvedl hlavní trenér Basketbalové akademie Jaroslav Pazourek.