Oslavy Svatojakubské noci zpestří strašidelné sklepení

Žalhostice - Oslavu Svatojakubské noci chystají v sobotu v Žalhosticích. V 16 hodin se lidem poprvé otevře Pohádková říše čarodějnic, strašidelné sklepení za budovou úřadu. Vedení obce počítá s tím, že po úpravách zůstane expozice ve sklepení celoročně. V 16.45 se průvod vydá na plac u májky. Ponese figury čarodějnic, které čeká upálení.

Připravují hudební festival

Úštěk - Už za měsíc, 27. května, bude v Úštěku zahájena nová tradice Hudebního festivalu. Program, který se z větší části uskuteční v kostele sv. Petra a Pavla, potrvá až do 3. června. Je určen především příznivců vážné hudby. Mezi hosty budou taková tělesa, jako je Kühnův dětský sbor nebo orchestr teplické konzervatoře. Koncerty doplní 28. května představením Boum, boum Pierre místní divadelní spolek PIK-ART, který letos slaví 20 let od svého založení.

Prvomájový průvod doplní soutěž o nejhezčí alegorický vůz

Rýdeč - Pálení čarodějnic a oslavu 1. máje chystají na tento víkend Rýdečtí. Sobotní akce začne v 17 hodin. Prvomájový průvod druhý den vyjde ve 14 hodin. Vítané jsou převleky a alegorické vozy. Na programu jsou soutěže o nejhezčí i nejvtipnější alegorický vůz. Hudbu obstará kapela Chřestýši, zajištěné bude i občerstvení.

Obnova třešňovky se přiblížila

Vražkov - Vražkov chce využít možnost získání až 100% dotace na obnovu třešňovky pod Řípem. Včera proběhlo další jednání, na kterém se připravovaly podklady pro podání žádosti. Likvidace náletových dřevin a pravidelné kosení travních porostů může podle ochránců přírody pomoct k zachování a rozmnožování chráněných rostlin. Třešňovka také zpříjemní putování turistům na Říp, jejím středem vede jedna z přístupových cest.

Setkání proti ztrátě paměti pořádají na 1. máje v Roudnici

Roudnice n. L. - Na setkání všech, kteří odmítají relativizaci historie, není jim lhostejná vstřícnost politiků k nedemokratickým režimům a kteří se obávají návratu totalitních praktik, zve 1. května od 10 hodin na roudnické Karlovo náměstí spolek Nezapomínejme! Promluví zajímaví hosté. Součástí akce bude koncert kapely Blueroom.