Sociální služby se představí lidem

Lovosice - Co nabízejí a jak pomáhají jednotlivé organizace působící v sociální oblasti, se dozví návštěvníci jejich společné akce na tzv. Zeleném náměstí v Lovosicích, která se uskuteční už tento čtvrtek 26. května od 14 do 17 hodin. V rámci programu jsou připravená také pěvecká, hudební a taneční vystoupení.

Taktické cvičení je v Lovochemii už zítra dopoledne

Lovosice - Taktické cvičení složek IZS a hasičského záchranného sboru podniku Lovochemie se v areálu chemičky uskuteční už ve čtvrtek dopoledne. Dojde k fingovanému úniku čpavku z železniční cisterny. V době od 9 do 12 hodin z toho důvodu budou uzavření pozemní komunikace I/15 a II/247 v bezprostřední blízkosti areálu, a to pro dopravu i pohyb osob. Uzavřený pro veškerou dopravu bude také samotný areál Lovochemie.

Otevřou Oranžové hřiště

Vlastislav - Na slavnostní otevření nově postaveného Oranžového hřiště s názvem Skluzavka pro děti s domečkem ve Vlastislavi zve vedení obce. Akce se uskuteční v sobotu 28. května od 13 hodin na návsi.

Spolek PIK-ART slaví jubileum

Úštěk - Město spolu s Hudební společností Úštěk zahajují v pátek 27. května novou kulturní tradici, která svým obsazením překračuje nejen hradby města, ale i hranice regionu. Hudební festival během následujícího týdne nabídne především milovníkům vážné hudby seriál jedenácti koncertů. Umělci a tělesa zvučných jmen se představí v kostele sv. Petra a Pavla, v biografu i ve venkovních prostorách v centru města. Do programu byla vhodně zařazena oslava 20. výročí trvání zdejšího divadelního spolku PIK-ART. Jeho členové zahrají v biografu v sobotu 28. května od 19 hodin jednoaktovou situační komedii Boum, boum Pierre! Komedie vedoucí spolku Gabriely Nogové je o tom, co všechno se může přihodit v posteli pařížské smetánky, pokud je pověrčivá i služka.

Následuje jeden festival za druhým

Třebívlice - Po nedávném mezinárodním folklorním festivalu v Lovosicích proběhne další, už 6., nazvaný České středohoří, v sobotu 28. května v Třebívlicích. Pořadatelem je župa Baráčníků Teplice s obcí pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Slavnost začne v pravé poledne průvodem účinkujících a návštěvníků z areálu Vinařství Johann W k amfiteátru v obci u rybníka. Během půlhodinových vystoupení se představí soubory, jako Pražská Frajerka, Klobučánek a Klobučan, ze zahraničí přijedou Kozáci Vltavy, soubory ze Srbska a Brazílie. Patronem festivalu je Standa Hložek, který zazpívá v 19 hodin. Pořadatelé připravili pro návštěvníky tři zábavné soutěže.