Policisté vyjížděli k sedmnácti nehodám

Litoměřicko - Dopravní policisté vyjížděli o víkendu k sedmnácti nehodám, při nichž naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda je odhadnuta na 436 tisíc korun. Hlavními příčinami nehod byla nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě, nesprávné předjíždění a nesprávný způsob jízdy. Zkoušky na alkohol byly negativní.

V Sadech pionýrů dnes neteče voda

Lovosice - Dnes 19.1. od 8 do 12 hodin by v ulici Sady pionýrů neměla téci pitná voda. Důvodem je oprava na potrubí po havárii. Podle informací Severočeských vodovodů a kanalizací nebude lokalita zásobena cisternami. „Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. se omlouvá za způsobené komplikace a děkuje za trpělivost," stojí v upozornění o přerušení dodávky vody v Lovosicích.

Ve Štětí bude zápis prvňáků 3. února

Štětí - Zápis dětí do prvních tříd se ve Štětí koná ve středu 3. 2. 2016 od 12:00 do 17:00 hod. ve všech třech štětských základních školách. K zápisu se dostaví děti ročníků 2009 2010, pokud do začátku školního roku 2016/17 dovrší 6 let věku. Zákonný zástupce budoucího prvňáčka se prokáže svým občanským průkazem a rodným listem dítěte. Opět přijdou k zápisu děti, které měly v loňském roce odklad školní docházky.

Po kolejích táhli mladíci sekačky

Litoměřice - Informaci o tom, že dva neznámí mladíci táhnou po kolejích v Litoměřicích motorové zahradní sekačky dostali během víkendu litoměřičtí městští strážníci. Ihned se proto vydali na místo. Těsně před příjezdem se však mladíci dali na útěk každý na jinou stranu. Na místo se dostavili také státní policisté. Protože je majitel sekaček neznámý, jsou umístěny na Městském úřadu v Litoměřicích v oddělení ztráty a nálezy.

ZAHRADNÍ technika, kterou mladíci nechali u kolejí je nyní umístěna na oddělení ztráty a nálezy.

Hrobce čeká sedm přátelských duelů

Hrobce - Sedm zápasů si naplánovali na zimní přípravné období fotbalisté SK Hrobce. Devátý celek tabulky krajského přeboru dospělých čekají jako první divizní Litoměřice. „Všechna utkání odehrajeme na vlastní umělce. Vždy v sobotu od 11 hodin," prozrazuje trenér SK Jaromír Kala. Program SK Hrobce: 23. 1. Litoměřice, 30. 1. Česká Lípa, 6. 2. Neratovice, 13. 2. Velvary, 20. 2. Slaný, 27. 2. Skalice, 5. 3. Lovosice.

Pitka poslali do vedení Zelených

Ústecký kraj - Daniela Pitka, zemědělce, který hospodaří pod Milešovkou, nominovali členové Strany zelených v kraji do funkce místopředsedy strany. Volit budou příští víkend v Praze.