Poradí, jak na rodokmen

Roudnice nad Labem - Zajímavá přednáška je naplánována na úterý 12. ledna v roudnické knihovně. Zájemce o tvorbu vlastního rodokmenu tu zasvětí do tajů genealogie Lubomír Nový, člen České genealogické a heraldické společnosti Praha. Přednáška začíná v 17 hodin.

Půl milionu dají na pivovar

Roudnice nad Labem - Také v letošním roce budou pokračovat snahy města, dalších institucí, neziskových organizací a samotných občanů na záchraně bývalého pivovaru. Na posledním prosincovém zasedání městského zastupitelstva se podařilo do rozpočtu na rok 2016 vložit ve výdajové agendě půl milionu korun právě na pokračování zajištění stavby, dílčí opravy a odvodnění objektu. Protože získání prostředků z dotací bude letos komplikované, město bude na návrh komise odborníků usilovat alespoň o získání dotace z fondu Ústeckého kraje.

Pracovníci Diakonie finančně pomohou ženě samoživitelce

Litoměřice - Pracovníci Diakonie ČCE v Litoměřicích přispěli na konci loňského roku darem pěti tisíc korun do fondu zahraniční pomoci Chci se sama živit, který zastřešuje středisko humanitární a rozvojové pomoci Diakonie ČCE. Ten pomáhá ženám samoživitelkám, aby mohly začít podnikat, projít školením a naučit se hospodařit, a stát se tak nezávislými na pomoci druhých. Sebraná částka pokryje náklady na přípravy jedné ženy.

Libochovičtí mají rozpočet

Libochovice - S příjmy ve výši 49,5 milionu korun a výdaji ve výši 53,7 milionu korun počítá schválený rozpočet Libochovic na letošní rok. Více než čtyřmilionový schodek mají pokrýt peníze ušetřené v minulosti. Největší částku letos spolkne činnost místní správy (13,4 mil.), péče o vzhled obcí a veřejnou zeleň (6,1 mil.) nebo příspěvek základní škole a školkám (5,7 mil.).

Slavoj si doma poradil s GBA

Litoměřice - Důležitý prvoligový zápas zvládli. Basketbalisté Slavoje Litoměřice na domácí palubovce porazili tým GBA 83:65 (48:60). Vyšel jim už úvod, když po první čtvrtině vedli na pražským výběrem 28:14. Střelecky se nejvíce vedlo Martinovi Klimešovi, který zaznamenal 16 bodů. Na druhé straně byl nejúspěšnější Matěj Drgon (15). Ve vyrovnané tabulce je Slavoj aktuálně na třetí příčce.

Stolním tenistům TTC Litoměřice se dařilo

Litoměřice - Dva domácí zápasy dvě vítězství. S takovou bilancí musí být stolní tenisté druholigového TTC Litoměřice spokojeni. O víkendu porazili SKST Liberec B 10:7 a nekompletní Spartu Praha 10:4.

Roudnice s Kobrou B remizovala

Praha - Hokejisté HC Roudnice remizovali v dalším duelu Pražského přeboru na ledě Kobry B 5:5. Po dvou třetinách sice prohrávali o dvě branky 4:2, ale v poslední části zabrali a vydřeli alespoň bod. (