Zámek zve děti na pohádku o královně a vodníkovi

Ploskovice – Přímo v interiérech ploskovického zámku se od pondělí 12. do čtvrtka 15. června budou vždy odpoledne konat představení pro děti. Tentokrát je připravena pohádka O jezerní královně a vodníku Tutínkovi. Účast je nutné rezervovat na telefonu 604 381 520.

Parkování u Pfannschmidtovy vily bude v sobotu zakázáno

Lovosice – Obřadní síň města je již od dubna ve Pfannschmidtově vile, kde se konají svatby, vítání občánků či předávání vysvědčení. Řidiči by proto měli dát pozor na zákaz parkování, které dodatková tabulka vyhrazuje pro čtyři svatební vozidla v sobotu od 8 do 14 hodin. „Tabulku jsme pouze přesunuli z ulice Školní. Řidičům bude asi chvilku trvat, než si na změnu zvyknou. Proto všem doporučuji, aby zde v sobotu dopoledne raději neparkovali," vysvětluje Pavel Fux, vedoucí odboru správních činností. „Další dvě svatby jsou naplánované již na tuto sobotu," dodává. Městská policie pravidelně dostává rozpisy termínů svateb a bude špatně parkující řidiče pokutovat.

Ilustrační foto
Křešice zavedly mobilní rozhlas

V tkalcovně budou batikovat a malovat na textil

Úštěk - Tkalcovna Anima, která sídlí v bývalé požární zbrojnici v Úštěku o víkendu ožije uměckými řemesly. V plánu je tentokrát batika a malování na textil. Zájemci se však předem musí rezervovat na telefonním čísle 773 575 460.

Na koštu představí své víno šestadvacet vinařů

Roudnice n. L. – V sobotu 10. června od 10.30 hodin začne na zdejším zámku 5. ročník Roudnického koštu. Na přehlídce představí své výrobky 15 vinařství z vinařské podoblasti litoměřické, devět z podoblasti mělnické a dva vinaři hospodařící bez vinic. Návštěvníci se s nimi mohou setkat přímo při degustaci. Akci provází bohatý kulturní program na nádvoří a v kinosále, kde v 17.30 hodin proběhne vyhlášení Vinaře roudnického koštu 2017.

Stánek s občerstvením na parkovišti u Malé pevnosti v Terezíně lehl popelem.
FOTO: Stánek u pevnosti v Terezíně lehl popelem

Pohádkové bytosti prozradí, jak funguje úpravna vody

Ústecký kraj – Světový den vody, Světový den Země, ale i Světový den životního prostředí připomínají každoročně vodohospodáři dospělým i žákům základních škol, pro které pořádají soutěže a besedy. Kromě toho společnost Severočeské vodovody a kanalizace a.s. (SčVK) otevírá brány úpraven vod a čistíren odpadních vod, kde pořádá komentované prohlídky. Už 19. června pohádkové bytosti seznámí děti i dospělé s tím, jak funguje Úpravna vody Meziboří. „Už několik let naši zaměstnanci s žáky také vysazují okrasné stromy a keře a obnovují tak zeleň v okolí našich objektů. U příležitosti Dne životního prostředí tak už vyrostla zeleň třeba na čerpací stanici odpadních vod na Matyldě v Mostě," uvedla mluvčí SčVK Iveta Kardianová.

Kroketový turnaj ve Vrbičanech

Vrbičany – Spolek Amálie Mánesové při zámku Vrbičany pořádá parkový kroketový turnaj. Ten na zámku proběhne 17. června od 9 hodin a je určen všem hráčům a hráčkám od 15 let, jen je kvůli omezenému počtu hráčů nutné se včas zaregistrovat. Na akci se návštěvníci mohou těšit také na dětský kroket, prohlídky zámku, rýžování českých granátů, reprodukovanou stylovou hudbu, občerstvení a posezení u kávy pro děti i doprovod po celý den. Vítěz bude zapsán na turnajový skleněný pohár vytvořený výtvarníkem Jaromírem Rybákem, který bude umístěn ve výstavní galerii zámku. Registrace a další informace včetně pravidel lze nalézt na webových stránkách www.zamekvrbicany.cz.

Noc kostelů 2016 - Katedrála sv. Štěpána
Mše, hudební vystoupení či výstavy: Noc kostelů na Litoměřicku láká