Ples vína poprvé v Lovosicích

Lovosice - Milovníci vína si v sobotu 25. března přijdou na své v kulturním středisku Lovoš. Tam se totiž bude odehrávat historicky první lovosický ples vína. Zábava se rozjede v osm hodin večer, kdy k tanci a poslechu začne hrát skupina Vitamín. Součástí programu ale bude také prezentace vín sv. Tomáše z Malých Žernosek, zahraje pravá cimbálovka a samozřejmostí je také bohatá vinařská tombola a široká nabídka kvalitních vín. Žádný milovník tohoto lahodné moku by si tak první ročník vinařského plesu neměl nechat ujít.

Observatoře se otevřou lidem

Litoměřicko - Český hydrometeorologický ústav pořádá v sobotu 25. března od 9 do 14 hodin u příležitosti světových dnů vody a meteorologie den otevřených dveří na některých pracovištích. V Ústeckém kraji se to týká observatoří v Doksanech, na Milešovce a v Tušimicích. Přístupná bude i pobočka ČHMÚ v Ústí nad Labem.

Čtěte i zde: Řidiči, dejte pozor v Lovosicích, na silnici "u jatek" je obrovská díra

Důvěřivého seniora z Roudnice okradl podvodník o 9 tisíc

Roudnice n. L. - S nabídkou prodeje dřeva na topení oslovil 81letého muže z Roudnice nad Labem v polovině tohoto týdne neznámý muž. Senior důvěřivě muže pozval k sobě domů s tím, že budou společně čekat na přepravce, který měl dřevo údajně přivézt. Podvodník poté využil nestřeženého okamžiku a nepozorovaně se zmocnil peněz, které měl senior na dřevo připravené. Následně uvedl, že se jde podívat, zda už dřevo nevezou, a za seniorem se už nevrátil. Po jeho odchodu zjistil senior, že byl okraden. V peněžence mu chybělo 9 tisíc korun. Mluvčí litoměřické policie uvedla, že po neznámém pachateli policisté intenzivně pátrají, a zároveň upozornila, že podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k cizím penězům. „Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu," poradila Kofrová.

Zaběhnutého psa odvezl pryč

Lovosice - Lovosičtí policisté hledají neznámého řidiče, který měl ve středu 8. března odpoledne naložit do vozidla yorkšírského teriéra a odvézt ho neznámo kam. Pes se právě v tento den zaběhl svým majitelům. Náhodným svědkem měl být pejsek viděn v prostoru kruhového objezdu u obce Lukavec a zde ho měl také neznámý řidič naložit do kabiny nákladního vozidla a odvézt. Pes slyší na jméno Sam. Nálezce policisté podezírají ze spáchání trestného činu zatajení věci. Jakékoli informace k uvedenému případu přijmou lovosičtí policisté na telefonu 974 436 701.

Nepřehlédněte: Proti záměru otevřít psí útulek u Libochovic se na facebooku strhla velká vlna nevole

Hodina Země v čajovně Hóra

Litoměřice - V sobotu 25. března se koná Hodina Země každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody, při které domácnosti, podniky, veřejné instituce či významné kulturní památky vypnou své osvětlení a elektrospotřebiče po dobu jedné hodiny na podporu zvýšení informovanosti o změnách klimatu. Při této příležitosti odehraje koncert zcela bez proudu za svitu svíček kytarové duo Šavlozubý ponožky. Akci pořádá Ekotým ZŠ Na Valech a hostí čajovna Hóra v Litoměřicích. Začíná se ve 20:30.

Ve městě posedí před obchody

Lovosice - Rada města projednává žádosti na umístění předzahrádek před obchody ve městě. Budou prověřeny možnosti umístění předzahrádky a stanoveny podmínky jejich provozování. Prostor chodníku musí být dostatečně průchozí, pravidelně uklizený a určena provozní doba, aby nedocházelo k rušení nočního klidu. Rada města do této doby projednala a schválila tři předzahrádky.

Čízkovice chtějí koupit stroj na zimní úklid a údržbu zeleně

Čížkovice - Obecní úřad v Čížkovicích chce ve výběrovém řízení pořídit stroj s nástavbami k úklidu a úpravě zeleně, který by zároveň sloužil i v zimním období k úklidu komunikací a chodníků. Podle zadávací dokumentace by náklady na vozidlo neměly přesáhnout 4 miliony korun.

Mohlo by vás zajímat: Švestková dráha: Nový dopravce

V Chudoslavicích se chystá kouzelnický karneval pro děti

Chudoslavice - Děti z Chudoslavic se mohou těšit na zábavný kouzelnický karneval, který se uskuteční v sobotu 25. března od 14,30 hodin v kulturním domě. Programem bude provázet legrační kouzelník a na řadu přijdou také tanečky, soutěže a přehlídka masek.

Roudnický klub orientačního běhu slaví 40. narozeniny

Roudnice n. L. - Sportovní klub orientačního běhu Roudnice nad Labem slaví letos 40 let od svého založení. U této příležitosti pořádá 20. května setkání bývalých a současných členů. V dopoledních hodinách se pro zájemce uskuteční přátelské štafety na vrchu Hostěraz nedaleko Roudnice. Sraz účastníků bude na louce na zrekultivované skládce. Odpoledne se pak členové klubu sejdou v restauraci Střelnice, kde budou moci zavzpomínat nad kronikami klubu. Za celou dobu jeho působení se členové zúčastnili 1655 závodů, klub sám jich uspořádal 180. Tradicí se staly závody pro školy O pohár mládeže. Loni se konal už 38. ročník. Pro pořádané závody vytvořili členové klubu orientačního běhu celou řadu nových speciálních map.

Čerti se chystají spustit keltský telegraf i na Litoměřicku

Litoměřicko - Letos už poosmé, tentokrát v sobotu 25. března, se zažehnou na významných místech po celé republice světelné signály v rámci keltského telegrafu. Většinou se jedná o památné vrcholy, které byly uctívány našimi předky. To je i smysl současných akcí, vrátit se k tradicím a předat si zprávu o příchodu jara. Nadšenci, kteří telegraf spustí, si říkají Čerti. Světlo vyšlou z jednoho stanoviště na druhé po dohodnutých trasách napříč krajinou. Plán a vysílací čas bude zveřejněn krátce před sobotou na www.keltskytelegraf.cz. Loni se v našem regionu šířil z Řípu přes Ředhošť, Hazmburk, Košťálov, Lipskou horu, Milešovku, Kletečnou, Radobýl, Sedlo a Ronov. Tato místa by neměla na trase chybět ani letos.

Přečtěte si: Veslaře a kanoisty nyní čeká v Labe Aréně špičkové zázemí