Jeho průběh v sále Kulturního střediska se nesl v duchu ujednání tří nejúspěšnějších stran a sdružení. Vítězná ČSSD s osmi křesly v jednadvacetičlenném zastupitelstvu získala podporu čtyř mandátů sdružení Sport, zdraví a prosperita a tří mandátů KSČM. V opozici zůstalo šest zastupitelů z ODS, TOP 09 a nezávislých a Strany zelených.

Zastupitelé zvolili do vedení města opět zástupce ČSSD do funkce starosty Tomáše Ryšánka a místostarosty Miroslava Andrta. Členy městské rady se dále stali Alena Kořínková a Václav Pištora z ČSSD, Vladimír Frey a Hana Klementová ze Sportu, zdraví a prosperity a Vladimír Nolč za KSČM. Předsedou finančního výboru byl zvolen Jiří Dostálek ze Sportu, zdraví a prosperity a předsedou kontrolního výboru Roman Smoleňák za ODS.

Větší vzrušení v plénu než při samotných volbách, kdy úsměv na tvářích většiny zúčastněných vyvolal návrh Milana Rygla ze Strany zelených, který sám sebe navrhl do funkce předsedy kontrolního výboru, přinesla závěrečná diskuze. V ní vystoupili zástupci opozice a na jejich připomínky reagoval starosta, resp. místostarosta. „Po sametové revoluci platilo nepsané pravidlo, že komunisté nebudou přijímáni do rady. Při svých jednáních s volebními stranami jsme doufali, že i tentokrát to tak bude. Nabízeli jsme zajímavé řešení, ale nakonec se nám i občanům dostalo k 25. výročí jiného dárku v podobě zastoupení KSČM v radě města," uvedla ve svém projevu Zdeňka Rulíšková, zastupitelka za ODS.

„Myslím si, že by v radě města měla být zastoupena i opozice, aby někdo dohlížel na to, co se v ní upeče. Nemohu nepřipomenout vysokou podporu 1 200 občanů v referendu za zákaz provozu hracích automatů na území města," prohlásil Milan Rygl. Ten pozval občany na pravidelná setkání občanů s opozičními politiky a mimo jiného zpochybnil účast města na realizaci projektu Labe aréna a obsahovou stránku městského zpravodaje.

Starosta Ryšánek vysvětlil, že město není realizátorem projektu Labe aréna, pouze do něho vložilo pozemek. „Domnívám se, že před schválení všech důležitých dokumentů v zastupitelstvu, včetně rozpočtu, mají občané možnost se v zákonné lhůtě dopředu informovat na internetu. Jedinečnou příležitostí jsou veřejné diskuze k určitým tématům. Chtěl bych pozvat všechny vás i ostatní občany na 4. fórum Zdravého města 20. listopadu od 17.30 hodin  do sálu Kulturního střediska. Je to jedna z příležitostí, kde můžeme otevřeně diskutovat k tématům, která vás zajímají a pálí," uvedl v závěru rozpravy  Miroslav Andrt.