„Pan Cigánek sehnal v obci dostatečný počet podpisů potřebných k tomu, aby obecní zastupitelstvo mohlo tento záměr schválit. Stalo se tak 1. srpna 2015. Sbírka probíhala od 1. října 2015 do 1. října 2016," sdělila starostka Keblic Naděžda Štětinová.

Cílová částka činila 39.990 korun, nakonec se vybralo 40.003 korun. „Objížděl jsem všechny možné sponzory a přispívali samozřejmě i lidé z obce. Jsem rád, že se vše podařilo dotáhnout do úspěšného konce a že Tomáš může jezdit," řekl iniciátor sbírky Martin Cigánek.

Zástupci sponzorů i lidé z obce, kteří se nějakým způsobem podíleli na zdárném průběhu sbírky.Zdroj: Radim Tuček

Elektroskútr byl dotyčnému předán v pátek 4. listopadu v 16 hodin v keblickém kulturním domě. Akce se zúčastnila většina lidí a sponzorů, kteří se na sbírce podíleli. Za jejich ochotu se jim dostalo nejen poděkování, ale i výborného guláše.

Tomáš Dubický elektroskútr v kulturním domě hned vyzkoušel. Svému kamarádovi Martinovi moc děkuje. „Byl to od něj úžasný nápad, moc mě tím překvapil," uvedl dojatý Dubický. Jeden velký příběh kamarádství tak skončil alespoň v tomto smyslu happy endem.

Iniciátor sbírky Martin Cikánek s Tomášem Dubickým testují nový elektroskútrZdroj: Radim Tuček