Důvěřivá seniorka neváhala a s penězi a šperky, které měla doma, se vydala na domluvené místo. Tam si od ní údajný kamarád jejího syna vše převzal s tím, že mu cennosti předá.

Ženu poté napadlo kontaktovat svého skutečného syna, od kterého se dozvěděla, že ji nevolal a nic po ní nepožadoval. Stařenka tak přišla o více než 200 tisíc korun.
O případu, který se stal na konci tohoto týdne, informovala mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová.

„Po neznámém pachateli policisté pátrají a zároveň vyzývají seniory k obezřetnosti. Nejedná se o první případ podobného jednání, který jsme na Litoměřicku zaznamenali,“ upozornila Kofrová.

V uplynulém roce oslovil neznámý podvodník starší ženu na Třebenicku. Vydával se za jejího vnuka a chtěl půjčit peníze na nové auto.

„Žena u sebe požadovanou hotovost neměla, slíbila ale, že mu půjčí alespoň část peněz. Podvodník řekl, že se ozve a přijde si pro peníze,“ popsala případ mluvčí a dodala, že seniorka posléze zavolala na číslo svého pravého vnuka, který o žádosti o půjčku nevěděl. Podvodník se ženě už neozval.

„Pokud se stanete obětí nějakého nepoctivce, oznamte to neprodleně na policii. Můžete tak být nápomocni k jeho dopadení. Včasným informováním veřejnosti lze také předejít dalším případům podvodného jednání,“ doplnila Kofrová.