Stavebníci si stojí za svým. Podle nich bude křižovatka po dokončení vyhovovat i pro nákladní dopravu. Fotoreportér Deníku na snímcích zachytil, jak si na místě nyní vedl jeden z řidičů kamionů.

„Je nutné si uvědomit, že se stále jedná o stavbu, čemuž je nutné přizpůsobit styl a rychlost jízdy. Téměř dokončená je teprve první část křižovatky. Chybí ještě položit finální povrch, kterým se dorovná dlážděný prstenec ve středu křižovatky a vznikne tak větší manipulační prostor pro řidiče," řekl starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Vedoucí dopravního odboru litoměřické radnice Jan Jakub už dříve uvedl, že křižovatku navrhovali odborníci a lidé tak nemusejí mít obavy. Že jde vše podle plánu, potvrdila také vedoucí odboru územního rozvoje Venuše Brunclíková.

„Na posledním kontrolním dnu zástupci Ředitelství silnic a dálnic potvrdili, že je křižovatka v pořádku. Přesto pro zvýšení bezpečnosti chodců necháme na roh ulic Mrázovy a České armády umístit k chodníku zábradlí," dodala.

Zřejmě na poslední březnový víkend ještě před zahájením prací na Tyršově mostě se křižovatka zcela uzavře, a to právě kvůli definitivním úpravám povrchu.