Hned u parkoviště uvidíte ohromnou dřevěnou stavbu, která tak trochu ukazuje nejen dětem, jak mohl vypadat hrad Trosky v dobách minulých. Potom je to pouze na vás, kam půjdete od pokladny. Děti mají dražší vstupné, než rodiče, ale mohou tam být celý den.

LOKOMOTIVA A VĚTRNÝ MLÝN ZE SLÁMY

Ohromná lokomotiva ze slámy, ponorka a větrný mlýn ze stejného materiálu působí ve spleti dřevěných domečků, houpaček ,věží a odpočinkových zón přirozeně a všichni návštěvníci obdivují šikovnost výrobců.

V areálu nechybí divadlo, lanové centrum, ZOO koutek, trampolíny různých velikosti, vodní svět a prožitkový geopark. Na ohromné ploše je minigolf, chystá se bludiště v kukuřici. indiánské vesnici chybí akorát barevný totem.

Příjemná slečna z Mostu nabízela ve stodole samovýrobu drobných hraček, za čtyřlístek si mohli kluci vyzkoušet ovládání malého bagru.

ÚSTEČANŮM NĚCO PODOBNÉHO CHYBÍ

Mluvil jsem tam s několika rodiči nadšených dětí a všichni měli nové a nové nápady na další výlety do okolí. Rybník Vidlák všichni znali z televize, hrad Valdštejn byl plný rytířů, nad Hrubou skálou kroužili odvážní rogalisté, Trosky ovládli kejklíři, každý večer se objevil nad lesem barevný balon.

Moc hezká procházka vedla do arboreta na Bukovině, údajně ho založil v roce 1860 Jan Lexa z Aehrenthalu a podívaná to byla skutečně velkolepá. Dokonce jsem tam potkal několik Ústečanů, také navštívili Šťastnou zemi a moc si přáli, aby podobný areál vznikl třeba na Miladě.

Mosazný muž Povrly 2017.
FOTO: Mosazného muže ozdobil závod na 24 hodin. Padaly neuvěřitelné výkony