Jde o druhou etapu oprav Českolipské ulice, jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic ČR. První etapa zahrnující úsek od kruhového objezdu Na Kocandě až před kruhový objezd před Kauflandem byla realizována v loňském roce.

Počínaje dneškem také začala rekonstrukce plynovodních přípojek v Dalimilově ulici. Práce probíhají za provozu a mají být ukončeny do 7. května.

Opravy na silnici v ulici DalimilovaZdroj: Anna Hrochová

S jednodenní uzavírkou Mírového náměstí pak musejí řidiči počítat následující neděli, tedy 23. dubna. Uskuteční se zde totiž již tradiční cyklistická akce – Litoměřická dlažba. Stejně tak bude v pátek (21. 4.) a v sobotu (22. 4.) omezeno parkování na parkovišti v ulici Na Valech (naproti soudu), U Hvězdárny a za domem kultury. Místa budou vyhrazena pro účastníky Vinařských Litoměřic. Ve větší míře je proto třeba využít dostatečné kapacity parkoviště u autobusového nádraží.

K omezení provozu na silnici a k úbytku parkovacích míst před pedagogickou školou a Biskupským pivovarem pak dojde i v případě Komenského ulice. „Zde bude 24. dubna zahájena rekonstrukce plynovodu a přípojek, která potrvá do 23. června," informoval vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích Jan Jakub.

Palachova ulice v Litoměřicích
Palachova ulice projde rozsáhlou rekonstrukcí

Ve stejném termínu, tedy od 24. dubna, začne úplná uzavírka křižovatky ulic Čelakovského a Kozinova. Potrvá pouze týden, tedy do 30. dubna. I v tomto případě je důvodem rekonstrukce plynovodu, respektive jeho přeložka. V té souvislosti dojde ke změně trasy průjezdu autobusů městské hromadné dopravy, přičemž časy odjezdů, příjezdů a místa zastávek zůstanou nezměněny. Vozidla MHD pojedou po tuto dobu ulicí Sokolská a Nerudova.

Termínově skloubit řadu stavebních akcí, realizovaných SVS, a.s., INOGY, a.s., Ředitelstvím silnic a dálnic ČR a Správou a údržbou silnic Ústeckého kraje, je nesmírně složité. A to i s ohledem na již uskutečněná výběrová řízení na dodavatele akcí, platná stavební povolení, rozpočty organizací apod.

„Pravomoci města jsou v tomto ohledu zcela omezené. Snažili jsme se alespoň částečně korigovat harmonogram plánovaných akcí a tam, kde to jde, žádat o jejich posunutí. Faktem však je, že dopravní uzavírka může být povolena i přes nesouhlas města," zopakoval Jan Jakub.

Litoměřická tržnice.
Rekonstrukce litoměřické tržnice začne možná už letos