Návštěvníci měli možnost ochutnat lahodný mok nejen od pořadatele, ale i od dalších pěti vinařů z Mělníka, Roudnice nad Labem, Prahy a Moravy.

Košt na nádvoří obecního úřadu bez soutěže s veřejnou degustací se stal příjemnou venkovskou veselicí s pohoštěním a hudbou dvou litoměřických kapel. Pro případ špatného počasí se mohli návštěvníci přesunout do vedlejších upravených stodol. Vinařství Pod Sedlem dosáhlo už několika úspěchů na soutěžích. Na letošních Vinařských Litoměřicích mělo čtyři vzorky a všechny dosáhly při hodnocení na 80 bodů.

„S tím jsme spokojeni a věřím, že v kvalitě půjdeme ještě dál. Proti kolegům z Moravy, kteří si stěžují, že jim mráz poškodil vinnou révu, jsme my zatím vyšli dobře. Pod Sedlem byl v kritickou dobu jeden den mínus jeden stupeň. To je však jen jedna krátká epizoda. Vývoj révy ovlivňuje po celé období řada jiných faktorů. Zatím je s vývojem révy spokojenost. Pěstujeme pět odrůd a chceme posilovat novou výsadbou především rulandské odrůdy," prozradil nám při koštu vinař Dionýz Hutár.