Budova, která nese číslo 38, je ve špatném stavu, poslední rekonstrukcí prošla podle Zimandlové před více než 50 lety.

„Je to generální oprava celé budovy. Vznikne tam kavárna pro návštěvníky, pokladna a recepce zámku, místnost pro návštěvníky a prostory pro správu zámku," řekla Zimandlová. Na další opravy zatím nejsou peníze. Podle Zimandlové je proto zámek opravován postupně. „Potřebovali bychom nová okna, novou fasádu, ale snažíme se něco udělat každý rok," dodala.

Letošní sezóna na zámku začne 5. dubna, a tak se nyní uklízí. „Myjeme okna, leštíme podlahy, drátkujeme parkety, čistíme koberec, oprašujeme porcelán," uvedla Zimandlová.

Mimo to správa zámku vybírá a školí průvodce. Kromě tradičních kulturních akcí chystají správci zámku především pro děti oživlé prohlídky zámku s princeznou.

Ploskovický zámek je oblíbený i mezi filmaři. „Teď se u nás bude natáčet část seriálu První republika," dodala Zimandlová. Interiéru zámku jsou známé i z pohádek Princ a Večernice nebo Čertova nevěsta.

Natáčela se tady také část filmu Václava Havla Odcházení. Zámek nechala na začátku 18. století postavit jako letní rezidenci Anna Marie Františka Toskánská.

V polovině 19. století se zámek stal soukromou rezidencí posledního korunovaného českého krále, císaře Ferdinanda V. Habsburského.