Komise degustátorů už na konci března po dvoudenním hodnocení obodovaly poslední várku z 820 vzorků přihlášených do letošního ročníku soutěže.

Výrazně uspěla vína z Čech, titul Champion výstavy získá Rulandské šedé, 2015, pozdní sběr, z vinařství České zemědělské univerzity v Praze. Druhé místo patří Merlot, 2015, pozdní sběr, vinaře Kosíka z Tvrdonic, bronzovou příčku získal Ryzlink rýnský, 2015, pozdní sběr, Školního statku Mělník.

Degustace vín pro Vinařské Litoměřice 2017.
Championem Vinařských Litoměřic je Rulandské šedé z Prahy

Po roce se tak milovníci kvalitního vína opět sjedou na sever Čech, kde se uskuteční nejprestižnější tuzemské výstavy českých a moravských vín Vinařské Litoměřice. Po celé dva dny, a to 21. a 22. dubna, čeká návštěvníky od 10 do 19 hodin bohatý kulturní zážitek spojený s ochutnávkou nejlepších vín.

„Moc rád bych tímto způsobem pozval všechny návštěvníky Vinařských Litoměřic na opravdu skvělá vína a vynikající skvělou přátelskou atmosféru,“ zve za organizátory akce Pavel Kacerovský.

Sobotní program bude zaměřen na víno a pokrmy. Návštěvníci se mohou těšit například na ochutnávky zaměřené na snoubení vín a potravin.

Vedle kvalitního vína nebude chybět ani cimbálovka „Slovácko mladší“ Jožky Šmukaře.

Příprava vína na Vinařské Litoměřice 2017
Pořadatelé roztřídili pro komise přes 800 vzorků vín