Obžaloba detailně popisuje průběh únosu i to, jak byli chlapec s dívkou vězněni v garáži v ústecké čtvrti Střekov. Hryščenko podle žalobce napadl děti vpodvečer loni 28. srpna u soutoku Labe a Ohře u Litoměřic. Mířil na ně zbraní, sebral jim mobilní telefony. Obě děti pak svázal a nechal asi půl hodiny v křoví.

„Následně asi po třech hodinách, kdy s poškozenými zůstal ve křoví, je donutil jít ke golfovému hřišti v Terezíně, kde je přiměl nastoupit do vozidla a odvezl je do svojí garáže v Ústí nad Labem," popisuje žalobce.

Psali jsme také zde: Záchrana dětí z garáže moc dlouho trvala, zlobí se rodiče

Garáž byla speciálně upravená. Za standardními garážovými vraty byl další uzavřený prostor zabezpečený kódem. Uvnitř byla garáž kompletně vybavená. Hryščenko podle žalobce dětem pravidelně nosil jídlo a pití. Občas je jednotlivě pouštěl na chvíli ven.

„V této době poškozeným v několika případech vyhrožoval zabitím a zakopáním jejich těl v lese, pokud budou křičet či dělat jiné problémy," píše státní zástupce.

Hryščenkovi hrozí až 12 let vězení. Státní zástupce však navrhuje zabezpečovací detenci, která je určena pro duševně choré.