„V den, kdy nám bylo sděleno, že se Míša Muzikářová pohřešuje, se vedení školy okamžitě spojilo s policií a žádalo o informaci, zda a jak má škola ve věci postupovat. Zároveň jsme svolali schůzku se všemi vyučujícími školy," uvedlo vedení školy. Více o postupu pátrání: Prohlédněte si poslední snímky pohřešované Míši. Pátrání je zatím neúspěšné

INSTRUKCE PRO UČITELE

Vyučující dostali instrukce, aby všechny žáky šetrným způsobem o tom, že je Míša pohřešovaná informovali, aby na sebe děti dávaly pozor a nezůstávaly samy venku.

„Policejní psycholog je v úzkém kontaktu s třídní učitelkou Míši a poskytoval také skupinovou krizovou intervenci jejím spolužáků, rovněž pracoval i s jejich rodiči. Snažil se jim vysvětlit, co se v tuto chvíli děje, jak postupovat či se případně chovat v této i pro ně zřejmě tíživé situaci," říká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Dle vyjádření školy budou v nejbližší době probíhat též besedy s preventisty. „Zapojení psychologů vnímám jako jednoznačné pozitivum z hlediska pedagogického. Celá situace pohřešované dívky je pro děti nová a znepokojující, protože se dotýká někoho, koho osobně znají," reagoval odborník na třídní management z ústecké univerzity Jiří Škoda. Rozhovor s Jiřím Škodou čtěte zde: Proděkan Jiří Škoda: Dívka se mohla svěřit ve škole

HLÁSÍ SE SENZIBILOVÉ

Poslední aktivitu mladé školačky zaznamenala policie na sociálních sítích 10. ledna ve večerních hodinách. Od té doby o ní nikdo nic neví. Policii již zkontaktovala zhruba stovka lidí. Čtvrtina z nich tvoří senzibilové.

„Několikrát se objevil i stejný senzibil, který pouze měnil místo, kde Míša může být. Tito lidé také tvrdí, že mají vizi, sen nebo že jim místo výskytu prozradily karty. Jedním z poznatků bylo například to, že dotyčný prý přesně ví, kde se Míša nachází a dokonce i Alexandrovci, kteří údajně nespadli s letadlem," dodala Hyšplerová.