Vozidlo používal senior, který už v dubnu v roce 2013 odjel z místa svého bydliště v Chomutově směrem na Bílinu. „Podle informací, které máme, se měl poté pohybovat v okolí obce Hostomice na Teplicku. Poslední výskyt byl zaznamenán téhož dne v obci Radovesice na Litoměřicku, kde měl schůzku se svým známým," uvedla mluvčí policie Pavla Kofrová.

Hledané vozidloZdroj: archiv policieMuž se pohyboval ve výše zmíněném voze, v barvě zelené metalízy a registrační značky 3U0 2615. Specifickým znakem u vozidla je, že má mít celý pravý přední blatník v černé barvě.

„Vůz se nám do současné doby nepodařilo nalézt. V průběhu šetření se objevily nové skutečnosti, které směřují k tomu, že na pohřešovaném muži byl spáchán násilný trestný čin.

Z toho důvodu se opakovaně obracíme na veřejnost se žádostí o informace k vozidlu, které muž užíval. Vozidlo mohl někdo koupit nebo dostat do užívání, případně i jeho část jako náhradní díl," uvedla Kofrová a dodala, že výzva se týká zejména obyvatel Litoměřicka a Teplicka. Veškeré informace o vozidle policisté přijmou na bezplatné lince 158.