Pátrání pokračuje, řekla. Bližší informace k případu policie poslední týden neposkytuje. "V tuto chvíli nemáme ke zveřejnění žádné nové informace," uvedla mluvčí. Kriminalisté ale odmítají spekulace některých médií o tom, že pátrání po dívce směřuje do Německa. "Nemáme poznatky, že by dívka měla být v Německu," dodala Hyšplerová.

Michaela Patricie Muzikářová zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer. Od večerních hodin 11. ledna je školačka vedena v databázi jako Dítě v ohrožení.

Kriminalisté vyslechli desítky lidí z dívčina okolí, včetně rodiny, kamarádů a spolužáků. Prohlédli stovky hodin kamerových záznamů. Opakovaně prohledávali místo bydliště pohřešované i okolí. Do rozsáhlých pátracích akcí byli už dříve zapojeny desítky kriminalistů, pořádkové jednotky, hasiči, dobrovolníci od vojáků, kynologové, policejní psi. Konkrétní stopu ale policie stále nemá. Policie pracuje se dvěma verzemi. Buď že dívka odešla sama, nebo se stala obětí trestného činu.

Policie vyšetřuje i sebevraždu přítele dívčiny matky. Oběsil se v pronajatém bytě v obci Čiminy na Plzeňsku. Podle některých médií byl v případu zmizelé dívky hlavním podezřelým. Policie to nekomentovala.

Kriminalisté vyhlásili pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Má především zrychlit pátrání a předávání informací. Po dívce se pátrá nejen v Česku, ale i v zahraničí.