Zloděje Superbu nezastavila ani střelba policistů

Probíhající vyšetřování odhalilo jeho další protiprávní jednání.

Počátkem ledna se mu podařilo vniknout do chodby jednoho roudnického domu a odcizit klíče od osobního vozidla. Následujícího dne s vozidlem pomocí odcizených klíčů odjel. Sňal z něj registrační značky a snažil se krádeží získat jiné, což se mu podařilo. Na odcizené vozidlo umístil kradené registrační značky a užíval jej pro svou potřebu.

V polovině ledna na své konto připsal krádež dalšího osobního vozidla, kterého se zmocnil násilným způsobem na odstavné ploše u domu v Roudnici nad Labem. Vozidlo také užíval a po několika dnech odstavil u jednoho domu na Roudnicku, kde bylo posléze nalezeno.

Dále na konci ledna vnikl do areálu jedné výrobní společnosti na Roudnicku a pokoušel se odcizit blíže nezjištěné množství zde vyrobeného zboží, které si naložil na paletu. Přistižen zaměstnancem společnosti poté z místa utekl.

Jeho posledním kouskem byla již zmiňovaná krádež vozidla z garáže u domu v Roudnici nad Labem.

S odcizeným vozidlem ujížděl na Libochovicko, poté zamířil do okresu Mělník a zpět na Podřipsko. Vozidlo během jízdy poškodil při několika karambolech. Například v obci Rovné vyjel mimo komunikaci a poškodil telefonní rozvaděč včetně oplocení a zde rostoucích dřevin. V několika případech projížděl také polními cestami a přírodním terénem.

Na Podřipsku byl díky rychlé a perfektní spolupráci policistů zadržen při útěku z vozidla, které učinil nepojízdným. Ukázalo se, že vozidlo řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek, navíc s platným zákazem řízení všech motorových vozidel.

Protiprávního jednání se dopustil, ačkoliv byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen.

Litoměřičtí kriminalisté Roudničana obvinili z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Celková škoda, kterou 23letý mladík stihl od počátku tohoto roku napáchat, přesahuje 700 tisíc korun. Je ve vazbě, hrozí mu osm let vězení.