Pro ostrá slova o mafiánech a korupci nechodí daleko. Teď se za obdobné výroky bude ale muset zpovídat u soudu. Společnost Krajská zdravotní žaluje Steinera za jeho výroky z července minulého roku, kdy byl lídrem opozičního hnutí PRO!Kraj v krajském zastupitelstvu. V Mosteckém deníku kritizoval způsob, jakým vedení kraje řídí zdravotnictví.

„Velikánský moloch Krajské zdravotní je veden politicky, nateklo do něj 1,5 miliardy z krajských peněz a peníze z Evropské unie, které ale byly využity neúčelně, což se později ukázalo u soudů. My bychom chtěli tento moloch rozbít a odpolitizovat," uvedl tehdy Steiner.

Mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký nechtěl věc komentovat. „Nebudeme se vzhledem k probíhajícímu soudnímu řízení vyjadřovat," uvedl Chrástecký.

Ilustrační foto
Letní drogová sezona začala. Pervitin ukryl do brambůrek

Podle společnosti Steiner svými údajně nepravdivými výroky poškodil její dobré jméno. „Žalovaný je povinen nahradit náklady řízení," píše se v obžalobě. Steiner se ovšem omlouvat nehodlá.

„To bych musel lhát. Všechno jsou to pravdivé výroky," reagoval Steiner, který už momentálně nikam nekandiduje, ani není v žádné politické straně či v hnutí. O kauzu ROP Severozápad se ale neustále zajímá. V pravidelném spojení je podle svých slov také s bývalým ředitelem dotačního úřadu Petrem Kušnierzem, který stráví sedm let ve vězení za manipulace s evropskými dotacemi.

„Neznám ho, asi před rokem nás spojila jedna novinářka. Zjišťuji, jak na celou věc nahlíží ti, kteří byli uvnitř toho koloběhu. Je zajímavé, jak to dokáže člověka semlít. Má spoustu informací. Přesvědčoval jsem ho, aby napsal knihu o svém příběhu," řekl Steiner, podle kterého není 24 obviněných konečný počet.„Odhaduji, že je do kauzy zapleteno 150 lidí," dodal.

Memorial Air Show v Roudnici nad Labem, neděle
Skvělá podívaná! Při Memorial Air Show se návštěvníkům tajil dech