V Zadní Telnici na Ústecku jsou v provozu svahy Macháček a Meva, lyžaři mohou využít lanové dráhy. Na sjezdovkách leží 20 až 40 centimetrů technického sněhu. O vánočních svátcích otevřel také Bouřňák na Teplicku. V provozu je Mikeska a Údolíčko, ceny skipasů středisko zlevnilo na polovinu. Zároveň zasněžuje další svahy.

Na Bouřňáku je i nové testovací sněžné dělo. „Patří mezi nejvýkonnější sněžná děla na trhu. Tato technika by nám měla významně pomoci nejen při dosněžení Hrobské sjezdovky," informují provozovatelé areálu.

Provoz spustily i Klíny na Mostecku, kde je každý den v provozu vlek K1 Poma. Dva vleky jsou v provozu v Alšovce na Chomutovsku. Denně je v provozu také jeden vlek v Českém Jiřetíně.

Kvůli deštivému počasí odložili zahájení sezony v Horním Podluží na Děčínsku. „Začínáme rozhrnovat zásoby sněhu a budeme zasněžovat. Kdy areál otevřeme, bychom měli vědět dnes ve večerních hodinách," doplňují zástupci TIM ski. Zatím se nelyžuje ani na Komáří vížce na Teplicku. Kvůli nedostatku přírodního sněhu ještě nezačala sezona ani pro běžkaře.

Dobré podmínky nabízejí areály v sousedním Libereckém kraji. Na svazích Jizerských hor a západních Krkonoš leží až půl metru převážně technického sněhu. Všechna zimní střediska v kraji jsou v provozu. Upraveno je také kolem sto padesáti kilometrů běžeckých tratí.

V libereckém sportovním areálu Ještěd využívají mrazivého počasí, aby pro lyžaře připravili další tratě. Na Ještědu se lyžuje na sjezdovkách Liberecká, Pod Lany, F10 a na Bucharce.

„Intenzivně pracujeme na Skalce a na Slalomáku," řekl vedoucí střediska Jan Svatoš. Pokud se je podaří dosněžit, chtěli by v areálu další tratě otevřít už o víkendu.