Skupina 11 zkušenějších závodníků vyrazila na vánoční Velkou cenu do Chomutova a dalších šest litoměřických judistů vyrazilo získávat své první větší zkušenosti na turnaj mláďat do pražských Vršovic.

Do Chomutova se sjelo přes sto nejmladších závodníků, mezi kterými se Litoměřičtí ukázali skvělými výkony. Bez jediného prohraného utkání se na nejvyšší stupínky se zlatem na krku postavili Kuba Venhoda, Lukáš Rúža, Tomáš Vokálek, Adam Bayer se třemi výhrami a Ivan Tomko, Honza Vokál a Karel Drahorád se dvěma výhrami.

Stříbrné medaile s jednou prohrou si po zásluze vybojovali Ivan Husák, Adam Chmelík a Karolína Koldová. Poslední bronz této úspěšné výpravy doplnil ještě Daniel Bayer.

Ve Vršovicích pak šestice nejmladších litoměřických závodníků nastoupila ke svým prvním „ostrým" utkáním.

„Tento turnaj pravidelně volíme jako první vstup do soutěží díky vlídnému systému, kde si každý malý závodník sáhne na nějakou z cen. Letos, tak jako už tradičně, do místní haly dorazil podpořit malé závodníky i Mikuláš s čertem.

Z našich se nejlépe vedlo Štěpánce Hojdarové a Ríšovi Kutnarovi, kteří krásnými technikami dvakrát hodili své soupeře a získali zlaté medaile. Po statečných výkonech a s prvními cennými zkušenostmi na bronzovém stupínku stanuli Matěj Líska, Vojta Horn, Honza Kapoun a Prokop Maschke.

Našim závodníkům gratuluji a věřím, že když nepoleví v tréninku, bude příští sezona ještě úspěšnější než ta letošní. Stejně tak děkuji rodičům našich závodníků za jejich podporu a pomoc zejména s dopravou na turnaje, kterých se účastníme," dodal trenér Tomáš Vytlačil.