Roudnická stáj Buggyra se po nepříliš povedeném prvním dnu na belgickém okruhu v Zolderu přesto blíží k historickému úspěchu. Adam Lacko a David Vršecký si totiž spravili chuť a v neděli a dojeli pro dvě pódiová umístění.

Lacko vyhrál první jízdu a do značné míry tak eliminoval ztrátu ze soboty. Do Francie si poveze náskok 53 bodů. Zásluhou bodového přísunu obou jezdců dokázal tým Buggyra Racing navýšit svůj náskok v Poháru konstruktérů.

Průběžný lídr šampionátu Lacko třetí jízdu vyhrál stylem start-cíl. „Dnes jsem si dal obzvlášť záležet, aby se mi první zatáčka podařila a vyšlo to. Mám obrovskou radost, hlavně z toho, že vše fungovalo na jedničku,“ radoval se Lacko, který si na své konto připsal jedenácté vítězství v této sezoně.

Zdroj: Youtube


Vršecký dokončil třetí závod na sedmé pozici.

V posledním závodě víkendu se Lacko dokázal probojovat z osmého místa na čtvrté!. „Škoda, že jsem se neprobojoval až k Davidovi na podium. Na cílové rovince jsem jel už vedle Kisse, ale nepodařilo se mi útok dotáhnout do konce. Jinak opět jsme stáhli nějaké body, co jsme včera Hahnovi darovali. Nakonec odjíždíme celkem spokojeni,“ hodnotil čtvrtou jízdu Lacko.

Dvojnásobný evropský šampion Vršecký v Belgii opět potvrdil, že v neděli se mu daří lépe, když si v posledním závodě víkendu dojel pro stříbro. „Mám obrovskou radost. Snažil jsem se jet opatrně, protože trať byla kluzká a bylo to na hraně. Svůj cíl jsem zde splnil, takže jsem spokojený,“ dodal roudnický pilot Vršecký.