Příznivci truckracingu jsou ve střehu. Jejich pozornost je upřena do Francie, kde se schyluje k obrovskému dramatu. V posledním podniku sezony na legendárním okruhu v Le Mans dojde k rozšifrování evropského šampionátu tahačů. A pozor, ve hře je stále ještě mistrovský titul!

Na ten sice nemůže pomýšlet dvojnásobný šampion David Vršecký, o ten si to mezi sebou rozdají opět Albacete s Hahnem, jezdec Buggyry však zkusí zabojovat o konečné třetí místo. Roudnický rodák ztrácí na momentálně třetího Östreicha 32 bodů a v Le Mans se jich bude rozdávat posledních šedesát. Alespoň teoretická šance tedy pořád existuje.

Pavel Mikeš„V závěrečném závodě prakticky nemám co ztratit. V nejhorším případě obhájím loňskou pátou pozici a navíc jsem ve hře o konečné třetí místo," jde do finále s čistou hlavou Vršecký, kterého může hřát návrat na pomyslný trůn pro nejlepšího Čecha po dvou letech. „Teď se hodlám plně soustředit na nadcházející víkend, ale pak domácí titul především s mechaniky určitě oslavíme."


Bronzový hattrick letos nezkompletuje Adam Lacko. Nejlepší z pilotů židovické stáje MKR Technology totiž neskončí líp než šestý. A to čekal málokdo. „To rozhodně nebyl cíl," hlesl Lacko. „Po dvou bronzech v uplynulých dvou sezonách jsem si přál v Le Mans oslavit hodnotnější kov a nikoli klesnout až na šestku. Nedá se nic dělat, musíme si přiznat, že „maňáci" byli letos nedostižní." A nejen tovární značka MAN, renaultynestačily ani na Buggyru.


Třetí Čech Frankie Vojtíšek se sice už nemůže vměstnat do elitní desítky, přesto bude s letošními výkony spokojený. Pilot z Jablonce předčil očekávání, když několikrát bojoval o stupně vítězů. Pokaždé mu však pódium uniklo. Tak třeba se dočká zrovna na závěr sezony.


Průběžné pořadí ME před závěrečným závodem:
1. Albacete (Šp./MAN) 377 b., 2. Hahn (Něm./MAN) 366, 3. Östreich (Něm./MAN) 296, 4. Vršecký (ČR/Buggyra) 264, …6. Lacko (ČR/Renault) 197, 12. Vojtíšek (ČR/MAM) 32.