„Hrálo se nám fajn. Přišlo hodně lidí a udělali dobrou atmosféru. Je dobře, že i výsledek takto dopadl. Hrávala jsem tady jako mladší, když jsme sem jezdily na soustředění, ale byla jsem překvapená, jaké jsou tady ty koše lapače,“ poznamenala po utkání s dvaceti body nejlepší střelkyně českého týmu Karolína Elhotová.

„Rádi jsme přijali pozvání a zahráli si i jinde, než obvykle. Diváci nás tady podporovali, odvděčili jsme se výhrou a jsem rád, že jsme mohli udělat zase něco pro propagaci basketu,“ doplnil trenér Štefan Svitek.

Termín přátelského utkání ideálně zapadl do konceptu oslav sedmdesátého výročí založení místního klubu. „Před časem jsem oslovil zástupce krajského svazu pro mládež Martina Jakeše, jestli by nebylo možné dostat k nám právě u příležitosti oslav nějakou větší akci. No a klaplo to takhle. Nic speciálního jsme připravovat nemuseli, jen šatny a takový ten standard. Podle ohlasů jsme to zvládli,“ těšilo Jana Fraňka z BK Real, který prozradil i plán sobotních oslav.

„Od 13 hodin se utkají Roudnice a Litoměřice ktg. U12, od 15 hrají bývalí hráči Roudnice proti WBH, od 16 Roudnice a veteráni Jablonec, kteří pak nastoupí proti WBH. No a od 19 hodin se střetne Roudnice A se sdružením dobrovolníků z Litoměřic, což jsou kluci z áčka, béčka, céčka, někteří naši odchovanci, prostě taková kamarádská směs.“