Zasloužil se o to také lovosický borec Jaroslav Smělý, který Deníku vysvětlil, v jakých disciplínách se soutěžilo.

„Byl tam hod 50 kg balvanem nebo břemenem do dálky, dále hod 25 kg břemenem do výšky, řecký disk 5 kg, historické břemeno 25 kg a vrh 25 kg cihlou. Všech těchto pět disciplín bude součástí srpnového mistrovství světa v Maďarsku. Jen hod do výšky bude o 5 a vrh cihlou o 10 kg lehčí," prozradil Smělý, který v hlavním závodě jednotlivců ultra pentathlon získal stříbrnou medaili za 4268 bodů. „Ještě jsem pak přidal stříbro v závodě týmů společně s dvěma kamarády z Jablonce nad Nisou a Plzně."

Lovosický atlet si nejvíce považoval svůj výkon v antickém disku. „Dal jsem 22,05 m, což byl druhý nejdelší hod v závodě. A v hodu břemenem do výšky jsem jako jediný dosáhl 4 metrů." V Rakousku se také hodnotil rámcový závod v ultra duathlonu, kde Smělý vybojoval v hodu 25 kg balvanem (břemenem) šestou příčku.

„Byl jsem na tom závodě poprvé a opravdu hodně se mi tam líbilo. Čtyři disciplíny probíhaly v parku a na nejtěžší jsme se přemístili k náměstí, kde nás sledovali diváci z bezprostřední blízkosti. I když jsme pořadatele vlastně obrali o medaile a odvezli jich domů celkem šest, byli jsme ihned pozváni na další ročník," dodal Jaroslav Smělý.