V takřka ideálním počasí (9 stupňů na nulou) stejně jako při lednovém Běhu Opárenským údolím jasně dominoval Zdeněk Pinc. Ten „nadělil" na cca sedmikilometrovém okruhu svému rivalovi Petrovi Cmuntovi přes půl minuty a zaostal za traťovým rekordem Petra Soukupa z roku 2012 o pouhé čtyři vteřiny.

MEZI ženami skončila při letošním ročníku Kateřina Ježková na druhém místě.

Pro třetí místo si doběhl zkušený Jan Novotný z Duban. Mezi ženami zvítězila Barbora Králová z BTT Libochovice před litoměřickou Kateřinou Ježkovou. Bronzovou příčkou se prezentovala Petra Hendrychová z Litoměřic.

„Byl to opravdu pěkný závod při ideálním počasí. Běželo se mi výborně a jsem spokojen i s dosaženým časem," řekl v cíli celkově desátý Pavel Tlustý ze Sport teamu Brozany.

DUŠAN Prokeš skončil celkově osmnáctý.

Pinc také zvýšil náskok v celkovém bodování Krále Středohoří. Nyní má dvoubodový odstup před Cmuntem a pětibodový před Novotným. V pořadí žen si udržela vedení Králová. Druhá je Ježková a o třetí místo se dělí Hendrychová a Klára Chlupsová. „Další zástavkou Krále Středohoří je Výběh na Milešovku, který se uskuteční v sobotu 9. dubna od 14 hodin," prozradil František Vondra, který je pořadatelem této akce.

Běh na Boreč 2016Výsledky: muži: 1. Zdeněk Pinc (MMB Třebenice) 23:34 min., 2. Petr Cmunt (BENNY INVEST) 24:06, 3. Jan Novotný (Dubany) 25:20, 4. Lubomír Čapek (Bike sport Ústí nad Labem) 25:32, 5. Ondřej Míka(Ohara club 1780) 25:44.

Ženy: 1. Barbora Králová (BTT Libochovice) 28:50, 2. Kateřina Ježková (Nutrend Litoměřice) 29:26, 3. Petra Hendrychová (Eden Litoměřice) 30:18, 4. Klára Chlupsová (Kolín) 31:02, 5. Jaroslava Bredlová (Ústí n. L.) 31:15.

Jan Řebíček