Malé i větší výpravy dětí s trenéry a rodiči totiž zaplnily prostory tělocvičny a přilehlého zázemí do posledního místečka. Takový byl zájem o účast na tradiční Velké ceně Litoměřic nejmenších judistů. Pořádajícímu oddílu Sport Judo se před startem prezentovalo na 130 závodníků z 19 klubů zejména z Ústeckého a přilehlých krajů.

Pořadatelé měli radost z takového zájmu a ještě větší z toho, že se jim podařilo uspořádat pěknou soutěž s takovým počtem závodníků, zvládnout ji pořadatelsky a dodržet časový pořad, což kvitoval doprovod mladých judistů. Hlavním cílem bylo, aby si co možná nejvíce závodníků sáhlo na medailová umístění. Proto většina kategorií byla rozdělena do skupin po čtyřech či pěti závodnících, pouze skupina nejstarších se musela probojovat pavoukem.

Pro mnoho nadějí juda byl tento turnaj jejich premiérou, a tak hlavním záměrem bylo zažít si poprvé turnajovou atmosféru a sbírání cenných zápasových zkušeností.

„Ani naši závodníci se výsledkově vůbec neztratili a získali celkem čtyři zlaté, pět stříbrných a pět bronzových medailí. Ve svých utkáních nenašli přemožitele a suverénně vybojovali zlato Honza Vokál, Petr Gregor, Lukáš Růža, který vyhrál pět utkání na ippon před časovým limitem, a Tomáš Keller.

Stříbrné medaile přidali stále se zlepšující Ivan Husák a Mája Macková, další pak stálice Václav Nováček, Nikola Horčičková a Patrik Gabštůr, kteří se museli probojovat systémem pavouka s jedním zaváháním.

Na bronzové medaile si sáhli Matěj Čech, Matouš Balaštík, Bohdan Duda, Ivan Tomko a Tomáš Vokálek. Poprvé ke svým utkáním nastoupili Kuba Venhoda, Petr Filkevič, Kuba Kalina, Ondra Stejskal, Honza Bělohlávek, Petr Král a Sváťa Sochor.

Všichni se ctí nastoupili ke svým utkáním, příkladně bojovali, a i když na medailové pozice nedosáhli, odnesli si cenné zkušenosti, které budeme rozvíjet v dalším tréninku,“ uvedl trenér Tomáš Vytlačil.

Václav Sedlák