Při 23. mistrovství Saska veteránů, juniorů a dorostu v Zittau si v silné konkurenci vysloužil respekt soupeřů, kterých se v nejstarší kategorii sešlo kolem 300.

„Mám již druhou sezonu německou licenci a mohu tudíž závodit regulérně jako německý závodník. Já jsem měl všechny tři disciplíny v sobotu. Začal jsem výškou, kde jsem sice neobhájil loňský titul, ale přesto jsem byl spokojený, protože jsem byl druhý za slušných 163 cm při mé váze 132 kg. Prohrál jsem jen o pokus.

Díky mé postavě a tomu, že jsem předvedl takový slušný výkon jsem dostal od soupeřů a publika vřelý aplaus. Spousta soupeřů se se mnou zastavovala a upřímně mi gratulovala a dodávali respektvoll, že mě ctí," těšilo Smělého.

„Jako druhou disciplínu jsem šel kouli, ve které jsem se utrápil v šestém pokusu konečně za 12 metrovou hranici a to 12,36 m. Získal jsem tím po loňském druhém místě zlatou medaili. Nejlepší výkon jsem ale předvedl v disku."

V prvních dvou pokusech atlet z regionu hodil 38 a 39 metrů. „Ve zbylých jsem nehodil méně jak 41,77 m. Nakonec jsem předvedl vítězných 42,69 m a přišel další aplaus. Byly to krásné závody. Špičková organizace, velmi přátelský přístup a slušné počasí. Můžu být spokojený."