Hráčský kádr pátého klubu nejvyšší soutěže se totiž plynule mění v lazaret. Důkaz? Problémy mají hvězdy Motl a Landa, chybí pivot Semerád, k dispozici nejsou ani spojky Miko, Chroustovský a Klimt, přičemž posledně jmenovaný má tříměsíční disciplinární tres­t.

„Přestávku bych teď potřeboval aspoň na dva měsíce, protože většina zranění je dlouhodobého charakteru, ale bohužel vím, že to se mi nesplní," řekl v rozhovoru pro Deník trenér lovosické party Vladimír Šuma.

Jaká je aktuální situace na marodce lovosických Lovců?

Motl, který přišel i o nároďák a zápasy s Belgií, si nezahraje do Vánoc, Miko to samé – zlomenina kotníku a do Vánoc. Problémy s kotníkem má rovněž Semerád, Landa není fit a Chroustovský sice proti Karviné nastoupil, ale opět cítil bolest a teď trneme, co to udělá. Klimt má tříměsíční disciplinární trest, stihne poslední kolo…

Přes potíže s obrovskou marodkou jste dokázali porazit Karvinou. Jak hodně si výhry 25:20 ceníte?

Hodně. Karviná je z dlouhodobého hlediska jedním z lídrů soutěže, má velice kvalitní tým, který kolo předtím porazil mistrovskou Plzeň. Navíc naše situace nebyla příznivá, ale kluci se s velkým počtem zranění vypořádali, podali srdcařský výkon a na hřišti nechali všechno.

Už v neděli vás čeká v Břvích u Prahy utkání domácího poháru, kde své domácí duely hrají ambiciózní Libčice nad Vltavou, aktuálně třetí tým druhé ligy. Začíná pro vás cesta za obhajobou…

Šanci dostanou hráči, kteří v lize tolik prostoru nemají, tím nechci říct, že pojedeme v okleštěné nějaké sestavě.

Nepodceníte, pod tíhou událostí, situaci?

To neexistuje! Nic jiného než výhru neberu. Pohár je druhá nejvyšší soutěž, loni jsme ho vyhráli a chceme v něm uspět i tentokrát.

Jaký nyní bude nejbližší program mužstva?

Teď kluci dostali volno, v neděli máme pohár a pak nás čeká příprava a doléčení alespoň některých menších šrámů. Budeme dělat kondiční věci s míčem, pak se zaměříme i na věci herní.