Skupina A měla dle losu být tou jednodušší, ale opak byl pravdou. Mezi favority skupiny se řadil tým Galacticos z Bohušovic, pražský výběr Modřanských sviní, ale i loňský finalista Bruna Mlazice. Rozmetadlo Tyršák z roudnicka a FC Béčko ze Štětí byly neznámou, jelikož jejich účast na turnaji byla premiérová. Již první zápasy ukázaly, že bude turnaj velmi kvalitní a vyrovnaný, což se beze zbytku potvrdilo. Skupinu nakonec ovládl Bruna team bez jediného zaváhání. Galacticos byl druhý a Rozmetadlo po velmi pěkném uvedení se do turnaje skončilo na třetím místě. Trochu za očekáváním skončili hráči z Prahy, ale čtvrtfinále jim neuniklo. Štětské FC Béčko skončilo na posledním nepostupovém místě.

Skupina B byla obsazena velkými favority celého turnaje. Hornopočápelský Božkov team je historicky nejúspěšnějším účastníkem, přičemž jeho sestava jako obvykle obsahovala futsalisty se zkušenostmi první ligy. Dalším favoritem byl vítěz minulého ročníku Bizonů ze Štětí. Goden Boys z roudnicka si odbyl svoji premiéru, pravidelný účastník z Račic byl vždy černým koněm turnaje a neznámá Legie Odpadlíků dala podobu této skupině, která se vyvíjela dle předpokladů, s přehledem ji opanoval Božkov, když neztratil ani bod. Druhý skončil tým Bizonů následujícím Golden Boys a poslední postupové místo si zajistili Račice. Legie Odpadlíků se umístila pátá.

Ilustrační foto
Stadion dominoval, Ústí má alespoň bod. Kadaň dostala další rychtu

Čtvrtfinále je nejdůležitější zápas a na jeho začátku se vlastně hraje od nuly, což se beze zbytku potvrdilo. V prvním si v celku s přehledem poradil Bruna s Račicemi, když vyhrál o čtyři branky, aniž by inkasoval. Pak se na umělém pažitu začaly dít věci. Největším překvapením bylo druhé čtvrtfinále, ve kterém se velký favorit Božkov utkal s pražským týmem Modřanských sviní. Zápas se hrál s obrovským nasazením a nebyla nouze o nádherné akce, které připravily pro diváky oba týmy. Žádný z nich však nedokázal skórovat a na řadu tak přišly „nepopulární“ penalty, z nichž nakonec vyšel vítězně pražský tým. Božkov team za pět zápasů neobdržel gól, ale i tak se musel z turnaje poroučet. Třetí čtvrtfinále přineslo velmi pěknou podívanou, když padlo celkem šest gólů. Vítězem se stal Galacticos, když porazil Golden Boys. Poslední čtvrtfinále přineslo další překvapení v podobě čtyřgólového vítězství Rozmetadla nad loňským vítězem Bizonů, kteří nedokázali na nápor týmu z roudnicka zareagovat.

Všichni semifinálový zástupci byli velmi vyrovnaní, a tak se očekávala velká bitva o finále. V prvním semifinále a ve velmi emocemi nabitém souboji byl lepší Galacticos, který si poradil s pražským týmem, když jej porazil o dvě branky. Druhé semifinále nenašlo po 12 minutách hracího času vítěze a tak museli rozhodnout opět pokutové kopy, ze kterých vítězně vyšel pořádající tým. Zápas o třetí místo potvrdil vyrovnanost turnaje, když ve velkém souboji porazil pražský výběr tři ku dvou Rozmetadlo.

Galavečer se slavnostním vyhlášením Nejúspěšnějšího sportovce roku 2017 Litoměřicka
NOMINACE: Vybíráme nejlepší sportovce Litoměřicka. Podívejte se, kdo je ve hře

Finále pak bylo třešničkou celého turnaje. Padlo osm branek, vývoj zápasu se přeléval z jedné strany na druhou, nicméně po dvanácti minutách byl výsledek nerozhodný a tak i ve finále museli rozhodnout penaltové kopy. Pořádající Bruna, loňský finalista, chtěl zlomit prokletí a konečně turnaj vyhrát. Bohužel ani letos se mu to nepodařilo, když nedokázal v základní hrací době uhájit vedení a inkasoval těsně před koncem a v penaltovém rozstřelu nezasadil soupeři dvakrát vítěznou trefu. Vítězství tak zaslouženě slavil tým z Bohušovic Galacticos.

Kvalita rok od roku roste, ale tento ročník byl z hlediska kvality týmů, individuálních schopností jednotlivých hráčů, vyrovnanosti a překvapivých momentů zcela výjimečný, což dokazuje jeho celkový průběh a výsledky. Věřím, že desátý ročník bude neméně atraktivní a bude tou pravou oslavou kvalitního futsalu, říká jeden z pořadatelů.

Celkové umístění:

Galacticos (Bohušovice)
Bruna Mlazice (Mělník)
Modřanské svině (Praha)
Rozmetadlo Tyršák (Roudnicko)
Božkov team (Horní Počáply)
Golden Boys (Roudnicko)
Bizoni (Štětí)
FC Račice
9.-10. FC Béčko (Štětí) a Legie Odpadlíků (Roudnicko)

Nejlepší střelec: Jakub Gaube – 8 gólů Galacticos
Nejlepší penaltový ostrostřelec: Martin Rejman (Božkov team)
Nejlepší gólman: Pavel Bánovčin (Bruna Mlazice)

Výsledková listina:

Skupina A:
1. Bruna Mlazice 12 bodů
2. Galacticos 9 bodů
3. Rozmetadlo Tyršák 6 bodů
4. Modřanský svině 3 body
5. FC Béčko 0 bodů

Skupina B:
1. Božkov team 12 bodů
2. Bizoni 7 bodů
3. Golden Boys 6 bodů
4. Tj Račice 4 body
5. Legie odpadlíků 0 bodů

Čtvrtfinále:

Bruna - Račice 4:0
Božkov team - Modřanský svině 0:1(P)
Galacticos - Golden Boys 4:2
Bizoni - Rozmetadlo 0:4

Semifinále:

GAlacticos - Modřanský svině 2:0
Bruna - Rozmetadlo 2:1 (P)

o 3 místo:

Rozmetadlo - Modřanský svině 2:3

Finále:

Bruna - Galacticos 4:5 (P)

Pavel Bánovčin