„Je to náš první bod zvenku. Vložili jsme do utkání spoustu emocí a bojovnosti, za které jsme si odtud zasloužili něco odvézt,“ řekl spokojený lovosický trenér Milan Berka. Právě enormní nasazení a bojovnost hráčů u svého týmu v posledních dvou zápasech postrádal. „Chceme se prezentovat stylem, jakým jsme hráli v minulé sezoně a minulé dva zápasy se nám v tomto ohledu nepovedly. Proto jsem rád, že jsme to v Karviné zase předvedli. Nezlomil nás ani nepříznivý průběh, bylo to skvěle ubojované a vrátili jsme se neskutečně do zápasu. Ta dělba bodů je určitě zasloužená.“

Severočeši zatížení dvěma porážkami v řadě nezačali v Karviné dobře a rychle ztráceli 1:6. Dokázali se však vrátit do hry a v poločase prohrávali už jen o jednu branku 12:13. Parádní zápas gradoval v poslední desetiminutovce. Osm minut před koncem vedla Karviná 25:22, hosté ale čtyřbrankovou šňůrou otočili. Nejlepší kanonýr ligy Motl dvěma góly za sebou snížil, v 58. minutě srovnal Bičiště a v závěrečné minutě dokonal neuvěřitelný obrat Bouček. O výhru ale Lovci v úplném závěru přišli, když dělbu bodů zařídil Brůna. Mimochodem, karvinský lídr je pouze o pět dnů mladší než lovosický trenér. „Pořád to má v ruce, sice je jen o malinko pomalejší než já, ale je to neskutečný borec,“ vtipkoval Berka, který s Brůnou před lety zažil postup do Bundesligy.

Karviná – Lovosice 26:26 (13:12)
Nejvíce branek: Brůna 5/2, Zbránek 5, Monczka, Piatek a S. Mlotek po 4 – Motl 7, Bouček 6/2, Landa 5. Rozhodčí: Bubeníček a Petruška. Sedmimetrové hody: 3/2:2/2. Vyloučení: 6:5. ČK: Piatek (Karviná). Diváci: 983.