„Přípravu začal tým standardně v Krkonoších fyzickou částí, která bude pokračovat i v domácích podmínkách. Po základním dobití baterek se pomalu přesuneme k herní části, ve které nás čeká další ročník turnaje O pohár Františka Arnošta. Celá příprava pak vyvrcholí v prvním utkání nového extraligového ročníku na zimním stadionu v Lovosicích,“ řekl sportovní ředitel lovosických Lovců Vojtěch Srba.

Právě start nejvyšší soutěže bude poutat extra pozornost. „Už v loňském roce bylo úvodní utkání A týmu součástí velkého mládežnického turnaje Házenkářský festival, který v Lovosicích pořádáme. A protože pro letošní čtvrtý ročník máme přihlášeno už 41 týmů a ne všichni diváci se loni do sportovní haly vešli, rozhodli jsme se přesunout první zápas na zimní stadion,“ vysvětlil na klubovém webu Srba a jedním dechem dodal: „Slibujeme si od toho mimořádný zážitek nejen pro účastníky Házenkářského festivalu, ale pro všechny naše fanoušky a sportovní příznivce z okolí.“

Lahůdkou bude rovněž již zmiňovaný turnaj, který lovci připravili na termín 8 až 12. srpna. „Troufám si říci, že letos nabídneme fanouškům to nejlepší obsazení v historii turnaje. Oproti loňskému ročníku jsme navýšili počet týmů na pět.Příznivci se mohou těšit na českého mistra Duklu Praha, třetí tým slovenské extraligy Topoľčany, německý Hüttenberg, kterému se letos podařilo postoupit do nejvyšší německé soutěže, a nově také norský celek Follo. Tato jména jsou zárukou velmi kvalitních střetnutí,“ dodal lovosický sportovní ředitel.

Memoriál v Dobříňi: Litoměřicko - Brozany (v pruhovaném).
Litoměřicko dostalo v přípravě dvakrát šestku