Lovci se vítězstvím před posledními zápasy základní části v Zubří a doma se Strakonicemi udželi v absolutní špičce tabulky.

„Za dva získané body jsme šťastní," přiznal po utkání Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice.

Jičín ve 49. minutě vedl 20:18, aby závěr utkání vzal do svých rukou nejlepší střelec celé nejvyšší soutěže Jiří Motl. Ten byl také jediným hráčem, který dokázal od 46. minuty překonat hostujícího brankáře, když vstřelil pět posledních branek Lovosic. Na jeho góly nedokázal i díky skvělému brankáři domácích Hrdličkovi zareagovat.

Nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen Jiří Motl s deseti góly. Celkem dal v extralize v této sezoně 147 branek.

"Měli jsme výborný vstup do utkání, ale třemi vyloučeními v řadě jsme umožnili Jičínu dostat se zpět do utkání a sami sebe jsme dostali pod tlak. Naštěstí jsme na jeho otočení skóre v první půli dokázali reagovat. Místo navýšení vedení ve druhé půli jsme neproměňováním šancí znovu umožnili soupeři získat brankový náskok." uvedl pro klubový web Berka.

"Závěr zápasu jsme i se štěstím zvládli, když nás v důležitých chvílích podržel brankář Hrdlička. Ale s takovým nakládáním při vyložených šancích nemáme šanci uspět proti žádnému soupeři," uvedl lovosický kouč.

Extraliga, 20. kolo:

HK FCC Město Lovosice – HBC Ronal Jičín 21:20 (14:12)

Nejvíce branek: Motl 10/3, Klimt 3, Sýkora 3/1 – Šulc 5, Miľko 4, Groh 2, Horut 2. Rozhodčí: Králíček Letev. Sedmimetrové hody: 5/4 – 1/1. Vyloučení: 4:5. Diváci: 457.