„Je to pro nás další z důležitých vítězství proti jednomu z adeptů na play off. Dokázali jsme prodloužit domácí neporazitelnost a to nás samozřejmě těší," radoval se trenér Berka.

Lovci doma zvítězili 31:26 a po devíti kolech vládnou extralize o bod před nečekaným duem Zubří Brno. O další dva body zpět je mistrovská Plzeň s Duklou.

Severočeši deset minut před koncem vedli už o osm branek, ale v nervózním závěru si cestu k vítězství trochu zkomplikovali. „Škoda toho závěru, kdy jsme vedli již o osm, ale přišlo vyloučení a soupeř pak dokázal snížit na přijatelnější rozdíl. Ale i tak jsme zápas v poklidu dotáhli do vítězného konce," řekl Berka.

Lovosičtí hráči přiznali, že se jim proti Hranicím hraje špatně. „Nebylo to úplně takové, jak jsme si představovali. Trošku jsme se přizpůsobili hře soupeře, který to sem přijel odchodit. Byla to jejich strategie a tím nás trochu uspali. Ale i tak jsme vyhráli o pět branek a nemáme se za co stydět. Na konci jsme to úplně zbytečně zdramatizovali, ale body bereme a to je nejdůležitější," zhodnotil duel Jan Landa. Spojka Lovců si opět splnila defenzivní úkoly a ještě přidala čtyři góly.

Landa se po utkání vydal do Prahy na reprezentační sraz. V úterý pak odletěl s týmem na Island, kde dnes Češi vstoupí do kvalifikace o evropský šampionát v roce 2018. Hned v sobotu nastoupí házenkáři v Plzni proti Makedonii.

„Od začátku sezony se cítím dobře. Všichni v klubu máme dobrou náladu a psychika je výborná. Je super v takovém rozpoložení jet na sraz nároďáku," těšil se Landa.

„Je pravda, že když jsem tam jel minule, tak jsme byli šestí. Ale tam stejně musíte na všechno zapomenout. Nějaké stresy nebo nadšení z klubu nehraje roli. Rozhoduje pouze aktuální forma a já věřím, že nějakou aspoň do obrany mám. Poperu se o to, abych se dostal do šestnáctky nominované na zápas."